洗碗機熄唔到機

candy32
|

有冇jm試過西門子洗碗機,洗洗吓停咗出現呢個畫面,開關制熄唔到,已用咗5年唔知換零件幾錢

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
tingtingalex
|
有冇插蘇拆出來
day2daysleepgo
|
拔插蘇之後再插
candy32
|
day2daysleepgo 發表於 18-5-1 22:39
拔插蘇之後再插

拔咗插蘇之後再插返都係呢個畫面
cici1800
|
回覆 candy32 的帖子

去水喉鬆左
candy32
|
cici1800 發表於 18-5-1 22:48
回覆 candy32 的帖子

去水喉鬆左

洗嘅時候機底部有少許滲水,唔知喺咪條去水喉塞咗
cici1800
|
candy32 發表於 18-5-1 22:53
網上有人話E15係用洗粉量過多有地坊塞左,折入面底個格沖乾淨d 渣 睇下積得多唔多洗碗粉的泡抹乾淨佢試下
cici1800
|
candy32 發表於 18-5-1 22:53

抹乾淨唔得的話再試熄機,机向自己方向傾斜再開返機 ,
微微傾斜.,睇下有冇積水流返出來,放返正,再著機.唔得就要call cs
candy32
|
cici1800 發表於 18-5-1 22:56
網上有人話E15係用洗粉量過多有地坊塞左,折入面底個格沖乾淨d 渣 睇下積得多唔多洗碗粉的泡抹乾淨佢試下 ...

試咗唔得

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
cici1800
|
candy32 發表於 18-5-1 23:03
試咗唔得
微微傾斜.,睇下有冇積水流返出來,放返正,再著機.唔得就要call cs.............試左???
candy32
|
cici1800 發表於 18-5-1 23:05
微微傾斜.,睇下有冇積水流返出來,放返正,再著機.唔得 ...

明天call師傅整
cici1800
|
candy32 發表於 18-5-1 23:13
明天call師傅整
熄機,明天再開,可能冇事.
Poyau
|
candy32 發表於 18-5-1 20:07
有冇jm試過西門子洗碗機,洗洗吓停咗出現呢個畫面,開關制熄唔到,已用咗5年唔知換零件幾錢

E15網上教學

http://www.fixya.com/support/t5827419-siemens_dishwasher_error_code_e15
20150618bb
|
candy32 發表於 18-5-1 20:07
在牆面個開關OFF左,重會動?
candy32
|
check咗水底牌壞,部機回廠再check
tsung
|
candy32 發表於 18-5-2 15:37

Bbpeony
|
candy32 發表於 18-5-2 15:37

請問你係咪保養期內?要另收錢嗎?