學游泳會揀室內定室外呢

pekklechan
|
夏天想俾小朋友學游泳,我地住北區
在北區學只有室外,不是專線,但近和平
室內要去到石門或第一室,專線教學,貴同遠,時近較小選擇!(只知泳天泳會有室內同有星期六)你們可否俾啲意見呢?
angiehouse
|
pekklechan 發表於 18-5-1 20:58
室內要去到石門或第一室,專線教 ...

我會近近地,除非自己有車,否則山長水遠去第一城或者石門(九鐵已經好幾個站重要轉馬鐵)大人細路都辛苦
ilikethis2005
|

室內有樣好係唔洗理天氣⋯

blackypurin
|
男仔定女仔?室外會曬黑。另外只是暑假游還可以,室外秋涼就已經很冷。
blackypurin
|
ilikethis2005 發表於 18-5-1 21:09

對,有時雨唔大唔細,泳班不會取消,但你都唔知游唔游好
麥兜媽
|

一定室內
tsung
|
ilikethis2005 發表於 18-5-1 21:09

認同
ilikethis2005
|
blackypurin 發表於 18-5-1 21:14
對,有時雨唔大唔細,泳班不會取消,但你都唔知游唔游好

係呀,有時d雨好密⋯但阿sir又話照上
咁樣淋病就唔抵啦,但話唔上又驚比阿sir話⋯
所以室內最好。
pekklechan
|
blackypurin 發表於 18-5-1 21:12
男仔定女仔?室外會曬黑。另外只是暑假游還可以,室外秋涼就已經很冷。
...

女仔,七歲小一
hellohellojenny
|
pekklechan 發表於 18-5-1 21:45
女仔,七歲小一

暑期泳班好爆好多人,泳池亦長期多人,你一堂幾耐?如果專登搭車去室內池,來回時間你可以接受嗎?

室內同室外我都俾我女學過。
室內唔使理天氣,夏天還好,冬天好凍。
室外受天氣影響,打風落雨視乎情況,除非天氣真係好差,否則一般都會繼續上堂,太陽曬黑我唔擔心因爲我女穿長袖防曬泳衣。
blackypurin
|
hellohellojenny 發表於 18-5-1 21:59
暑期泳班好爆好多人,泳池亦長期多人,你一堂幾耐?如果專登搭車去室內池,來回時間你可以接受嗎?

室內 ...

我女都著長袖衫,但臉同腳有揸防曬都有少少黑咗
流星花丸
|
睇埋喺咩池學,因為七歲如果企到泳池學冇咁好游,喺大池深水會快學識
lingwu
|
一定係室內啦, 室外游水曬到
黑蚊蚊, 尤其是你係女仔
anpanmenbaby
|
大埔都有室內的
pekklechan
|
anpanmenbaby 發表於 18-5-2 01:22
大埔都有室內的

請問大埔邊間有室內呢?
pekklechan
|
hellohellojenny 發表於 18-5-1 21:59

室內 ...

室內果間一堂一小時,但就要去石門或馬鞍山第一城(學校)
室外就一個半小時,應有半小時係池上身,係副池游,問左無專線,公眾游池
apr2012
|
大埔有二間係室內的。史丹福同巨鯨。
pekklechan
|
apr2012 發表於 18-5-2 07:44
大埔有二間係室內的。史丹福同巨鯨。

這兩間好嗎?見巨鯨星期六得一個時段,9-10,謝謝
Piglet豬仔
|
夏天游專線才是重點!無租線同一般泳客共用,根本游唔到
debbyma
|
室內