其實無葉風扇,除咗dyson仲有無其他選擇?

3488b
|

Dyson係咪真係咁好用?因為都幾貴,用家可以分享下嗎?因為我想買部有埋空氣靜化的。

或者會否有其他選擇?請推介,謝謝

忌廉寶寶
|
3488b 發表於 18-5-2 08:02

Dyson係咪真係咁好用?因為都幾貴,用家可以分享下嗎?因為我想買 ...

我嗰部就正正係風扇加淨化,巳比我打入冷宮
空氣淨化:冇實際數據,唔知係咪work
風扇:勁廢,坐喺隔離都唔覺得涼

如果你驚小朋友搞,其實而家好多都好安全,應該唔會點攝到手指入去,我而家用坐地一支野嗰隻,吹得勁遠又冇扇頁
媽咪面
|
忌廉寶寶 發表於 18-5-2 08:17
風扇:勁廢, ...

座地嗰隻清洗極度困難,用過都唔再買。
最近喺吉之島買左隻個網細到連bb手指都篤唔入嘅普通風扇,平靚正。

結果我阿b真係走去篤隻手指入內玩,結果當然係篤唔入啦。
|
3488b 發表於 18-5-2 08:02

Dyson係咪真係咁好用?因為都幾貴,用家可以分享下嗎?因為我想買 ...

最近買咗小米無綫風扇,叉完電可以用好耐,仲搬去邊都得,最重要係冇聲之餘仲好好風,佢外型都好日系。
pinky0608
|
媽咪面 發表於 18-5-2 08:22
最近喺吉之島買左隻個網細到連bb手指都篤唔入嘅普通風扇,平靚正。 ...

個網有無相啊
3488b
|

都係dyson?直立1支?
3488b
|
最近喺吉之島買左隻個網細到連bb手指都篤唔入嘅普通風扇,平靚正。 ...

請問係咩牌子?我就係驚小朋友玩風扇危險
Amy1974
|
回覆 3488b 的帖子

如果係想淨化空氣,買部空氣凈化機會實在啲。

CADR 高,自然要個濾芯有足夠過濾能力。啲風又點會好似風扇咁強?

3488b
|
168138 發表於 18-5-2 08:27
最近買咗小米無綫風扇,叉完電可以用好耐,仲搬去邊都得,最重要係冇聲之餘仲好好風,佢外型都好日系。
...

請問係邊到買?大概幾錢呢?
Poyau
|

|
3488b 發表於 18-5-2 09:03

係深水埗呀,上網應該都有。
|
3488b 發表於 18-5-2 09:03

好似都8xx, 因是老公買,我唔太清楚。
tsung
|

tung0409
|
我家有,得個型,一點都不涼,仲好嘈

好彩奶奶搬家唔要送給我,我真係當裝飾過用。
唔係我不想用,但家中成員一開就算不涼,開番圓型座地樂聲算
mickeyeva
|
168138 發表於 18-5-2 08:27
...

有興趣好似好方便 ,想問义完電後,把風扇連續開,可以維持幾多個鐘
3488b
|
無之前買咗把kdk座地扇又係唔涼,個女又成日篤隻手搞風扇,所以咪想趁機換部無葉,但睇完大家評語,都係買返傳統的算了
|
mickeyeva 發表於 18-5-2 21:33
有興趣好似好方便 ,想問义完電後,把風扇連續開,可以維持幾多個鐘
...

瞓覺開成晚至天光,之後夜晚係屋企又用下,我諗十幾个鐘左右啦。
佢仲可以用手機apps控制,都幾方便。
babyhk
|
168138 發表於 18-5-3 11:58
瞓覺開成晚至天光,之後夜晚係屋企又用下,我諗十幾个鐘左右啦。
佢仲可以用手機apps控制,都幾方便。
...

請問除apps 控制,機身上可調校嗎?

siuyay830
|
3488b 發表於 18-5-2 22:08
無之前買咗把kdk座地扇又係唔涼,個女又成日篤隻手搞風扇,所以咪想趁機換部無葉,但睇完大家評語,都係買 ...

kdk都唔涼
youhello507
|
傳統風扇積塵,就會冇風

定期要清潔d 塵,拆開,搵水沖