請問搬屋紙箱

siuballball
|
請問知唔知邊到有得買平啲?我見網上要幾十蚊一個...
因為我自己搬,所以無得等搬屋公司送....
nono76
|
果日我行宜家見到都要49.9/2個.

如果有用搬屋公司有免費架.

唔係就睇下超市果D有無得拎
siuballball
|
nono76 發表於 18-5-2 09:17
果日我行宜家見到都要49.9/2個.

如果有用搬屋公司有免費架.

宜家個啲大唔大個?
北角謝太
|
siuballball 發表於 18-5-2 09:16
請問知唔知邊到有得買平啲?我見網上要幾十蚊一個...
因為我自己搬,所以無得等搬屋公司送....
...

我會用紅白藍代替紙箱,價錢差不多,但裝得多過紙箱幾倍。又可以循環再用。
nono76
|
siuballball 發表於 18-5-2 09:19
宜家個啲大唔大個?
我覺得係細至中既SIZE左右
nono76
|
北角謝太 發表於 18-5-2 09:20
我會用紅白藍代替紙箱,價錢差不多,但裝得多過紙箱幾倍。又可以循環再用。
...
其實我都係. 我搬左幾次都仲留左好多紅白藍
tingtong
|
紅白藍仲好用
siuba
|
...

人哋教我我先識用紅白藍,近2次搬都用佢,我呢D懶人,全部一嘢掃哂落個大袋,一日就執完要搬嘅嘢,超快超方便。
Angela_mok
|
用紅白藍袋, 或上網(FB果d免費群組)問人徵
citybus
|
回覆 siuballball 的帖子

你可以試下去d紙品廠買,幾蚊一個,有好多size。我幫襯過深水步一間,唔知近唔近你?(唔知有冇送貨),我上次買10都係自取。
你可以上網打"深水步紙行"有間叫"森興"。

mao2008
|
去順x快遞 問下啦
櫻花bb
|
去相熟藥房睇下有冇得拎,又大又乾淨
JD930
|
nono76 發表於 18-5-2 09:23
其實我都係. 我搬左幾次都仲留左好多紅白藍

我都係
北島
|
唔怕污糟嘅可以用鋪頭裝貨嘅紙箱
登!登!登!
|

你早d講就好, 剛拆完箱, 俾曬清潔姐姐
Amy1974
|

見網上嘅文具批發,都要十幾,二十蚊一個紙箱。

要平可能要問啲執紙皮嘅婆婆,分分鐘 三蚊個賣俾你。
Poyau
|
citybus 發表於 18-5-2 09:32

你可以試下去d紙品廠買,幾蚊一個,有好多size。我幫襯過深水步一間,唔知近唔近 ...

幾蚊個好平
tsung
|
siuba 發表於 18-5-2 09:30
人哋教我我先識用紅白藍,近2次搬都用佢,我呢D懶人,全部一嘢掃哂落個大袋,一日就執完要搬嘅嘢,超快超 ...

Fishqqma
|
...

有啲嘢5方便用紅白藍
熊大
|
我果時去紙品廠買,再加幾個 紅白藍