自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

cattz288 發表於 18-5-2 12:19
唔會喎!格左, 都係k平d

剛再CHECK, 單程康X平3蚊.

琥珀宮

但我次次去機場CHECK IN都唔駛點排隊,同埋我會搭巴士入機場,所以覺得預早市區CHECK IN對我反而無咩用,仲要特登早一日攞哂行李去搞

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

oscar528 發表於 18-5-2 12:29
剛再CHECK, 單程康X平3蚊.

哦!我通常買來回
放下自在

翡翠宮

mandy952 發表於 18-5-2 12:12
唔知點解,唔望住件行李上行李帶,唔多放心

agreed

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

我睇搭咩車方便先。

一個人時搭機場巴士,點到點仲方便。

而家一家人,的士轉機鐵,當然寄左行李先,顧幾樣野,坐得輕鬆d。不過有時都係直接坐的士出機場。

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

機鐵counter checkin一樣直上行李帶wor

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

cattz288 發表於 18-5-2 12:19
唔會喎!格左, 都係k平d

我都通常用kloxx ,有QR code勁方便,又有分儲。有時做promo一家夠數可以有特價仲抵

子爵府

牛年勳章

回覆樓主

返工前check in扔低行李。唔洗拖住喼返公司。方便!

珍珠宮

oscar528 發表於 18-5-2 10:30
好奇一問 有無JM係機場快綫果D站做預辦登機? 其實同去到機場做有咩分別, 比較邊樣方便? ...

除非直接有車出機場,例如有人送機之類,又或附近冇機鐵站,要踏機場巴士。

否則,都會乘機鐵,何不立刻check in ?
(除非機鐵站冇開該航空公司的counter)

珍珠宮

機鐵站check in ,行李一樣上行李帶。

其實,如果妳唔係太遲去check in , 行李一般都唔會出錯。

王國長老

回覆樓主

有人放工趕飛機,會提早checkin,一放工起跑趕去gate就得

大宅

hashtag旅遊勳章

Charlotte_mom 發表於 18-5-2 14:48
我都通常用kloxx ,有QR code勁方便,又有分儲。有時做promo一家夠數可以有特價仲抵
...

我想問如係Klxxx買想返工前寄行李放工之後先搭機鐵,係唔係買單程就可以,checkin 時用QR CODE 入閘,出閘係唔係都要do 出閘?坐機鐵時再用QR入閘?

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

arkarman 發表於 18-5-2 15:26
我想問如係Klxxx買想返工前寄行李放工之後先搭機鐵,係唔係買單程就可以,checkin 時用QR CODE 入閘,出閘 ...
QR CODE只有機場站先DOO到, 剩係上車DOO, 到機場不用
放下自在

象牙宮

Charlotte_mom 發表於 18-5-2 14:48
...
我都係, 不過早排D人話KK..Y平D, 又真係差幾蚊喎, 所以下次會用佢
放下自在

大宅

cattz288 發表於 18-5-2 12:58
哦!我通常買來回
來回都平架, 你下次睇下吖

象牙宮

oscar528 發表於 18-5-2 15:49
來回都平架, 你下次睇下吖

即格 kday win
放下自在

侯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主

如想早一日check in,一家人去係咪要全家都要一齊早一日去check in?冇得搵其中一人代辦?

大宅

cattz288 發表於 18-5-2 16:01
即格 kday win

王國長老

^曾小姐^ 發表於 18-5-2 16:30
如想早一日check in,一家人去係咪要全家都要一齊早一日去check in?冇得搵其中一人代辦?
...

Checkin 當然要個人在場啦

象牙宮

^曾小姐^ 發表於 18-5-2 16:30
...

如果淨寄行李應該其中一人已ok, 反正online check in 48hrs已可以
放下自在

首頁

尾頁

跳至