大快活下午茶

she007
|

耐冇食,貪就腳入去,今次決定以後唔食
32蚊好細碗,個碗又淺,而且好少料!
這個價我有好多比呢碗野更好的選擇,而家食野真係唔可以求其入一間,好易中伏。

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
ValerieBaBa
|
伏在哪?
she007
|
ValerieBaBa 發表於 18-5-2 18:09
伏在哪?

價錢,質素,份量
tansyneko
|
其實依家到到都係咁
wai0824
|
大快活真係麻麻地,份量又少
Fishqqma
|
包飯品, 差不多。
rb2016
|
32蚊包左啲咩?
ValerieBaBa
|
大快活一向都 Small size, 我自己都食唔飽
sangria
|
但質素好過大家樂喎我覺得。大家樂愈嚟愈難食
she007
|
tansyneko 發表於 18-5-2 18:12
其實依家到到都係咁

正正係並不是度度係咁
30蚊我可以食倒碗好食的魚旦米,一碗1餸的雲南米線,一碗多料的鯇魚魚湯銀針粉加2蚊有牛腩米,加4蚊有3餸車仔面,加6蚊有泰色豬頸肉粉包飲品,重點係全部都好食架!
she007
|
sangria 發表於 18-5-2 18:14

大家樂我都唔去了,有次食燒味粉下午茶又係好細碗
she007
|
rb2016 發表於 18-5-2 18:12
32蚊包左啲咩?

咪迷你銀針粉加熱檸水
佢冇寫迷你,原來一樣禁細碗
rb2016
|
sangria 發表於 18-5-2 18:14

我都覺得係,但屋企樓下最方便係大x樂 仲要杯㗎啡越黎越難飲
rb2016
|
she007 發表於 18-5-2 18:21
咪迷你銀針粉加熱檸水
佢冇寫迷你,原來一樣禁細碗

咁真係好唔抵喎
she007
|
rb2016 發表於 18-5-2 18:23
咁真係好唔抵喎

仲要得幾條火退絲,蛋絲,幾片冬菇
真係自己炒好過,我拎餐時見到只有銀針粉,冇乜料,挖下個底才見到有少量,
同我平時食鯇魚片銀針差天共地,個魚湯仲有冇味精,仲有少少配菜,大碗,人地只賣30。
mei524
|
n 年前開始3間快好餐店都好難食同迷李
she007
|
mei524 發表於 18-5-2 18:35
n 年前開始3間快好餐店都好難食同迷李

大家樂股價係咁跌,大快活業績好過佢,點知一樣伏
ChloeMa
|
咁貴我唔食喇。
crystal媽咪
|
我無去大快活好耐。
之前試過食大快活嘅下午茶,米粉、福面都煮唔熟,好硬
至愛朱古力
|
she007 發表於 18-5-2 18:06

耐冇食,貪就腳入去,今次決定以後唔食
32蚊好細碗,個碗又淺,而且好少料!

應該仲有隻雞脾喎