親子旅遊

跳至

首頁
12345...6

尾頁

子爵府

剛剛去完越南的峴港, 會安及河內. 有任何問題, 我會儘量解答.

子爵府

day 1: 飛往胡志明市, 轉機往峴港, 轉車往會安. 參觀會安古城
day 2: 轉去峴港, 參觀 Han market, 教堂, Big C, 海灘 & Be Man 食海鮮
day 3: 巴拿山
day 4: 飛往河內, 參觀環劍湖及36古街
day 5: 下龍灣
day 6: back to HK.

水晶宮

paramount1980 發表於 18-5-3 10:30
day 1: 飛往胡志明市, 轉機往峴港, 轉車往會安. 參觀會安古城
day 2: 轉去峴港, 參觀 Han market, 教堂, Bi ...
1) 因乜咁轉接..."飛往胡志明市, 轉機往峴港" ??
2) BIG C... ... ...哂氣, 入到去想走 !!

人個字... ... ...悶 !!!

珍珠宮

回覆樓主

河內係咪冇嘢好玩?

子爵府

youhello507 發表於 18-5-3 12:05
河內係咪冇嘢好玩?
主要去下龍灣. 不過亦可去其他地方. 我覺得市中心及環劍湖附近街道有些巴黎感覺, 搵間 cafe 歎咖啡都幾好. 36古街較舊.

子爵府

pbpk03845784 發表於 18-5-3 11:46
1) 因乜咁轉接..."飛往胡志明市, 轉機往峴港" ??
2) BIG C... ... ...哂氣, 入到去想走 !!
1) I don't want to take HK Express. CX is too expensive if I transit to Hanoi in between. finally choose Vietnam Airline.2) not too bad but can't compare with BKK Big C.

I don't think the trip is boring.

wcpcelia    發表於 18-5-3 17:00

禁止訪問

男爵府

回覆樓主:

我啱啱去完芽莊

水晶宮

Sukebe 發表於 18-5-3 12:48
是否 Boring 係個人感受, 只是跟一般亞洲熱門地點相比, 機票價錢相同的話 :

可以一年去 4次泰國 ( 包括曼 ...
但一年去一次越南 ? 相信已經好難頂. 4年去一次都要諗諗.

大宅

真的甘差嗎? 我遲D會去峴港,會安排一日去會安。
1)會安需要多少時間行?
2) Ba Na Hills 值得去嗎?玩足一日?

禁止訪問

子爵府

rosebonbon 發表於 18-5-3 16:54
2) Ba Na Hills 值得去嗎?玩足一 ...
1) Hoi An Town. 4:00pm - 9:00pm including the dinner time.2) Yes unless you always go to France.

大宅

回覆 paramount1980 的帖子

將會坐郵輪到峴港停留大半天,請問峴港坐的士方便嗎?容易找到車嗎?冶安如何呢?

男爵府

paramount1980 發表於 18-5-3 10:17
剛剛去完越南的峴港, 會安及河內. 有任何問題, 我會儘量解答.

請問你喺邊度唱錢?落地簽證嗎?

水晶宮

rosebonbon 發表於 18-5-3 16:54
2) Ba Na Hills 值得去嗎?玩足一 ...
會安我住左兩晚,去古城行下,食下,再去佢個邊一個沙灘BA NA HILLS我覺我值得去,因為峴港真係無咩地方好行,去呢到行下都好
有人話,人一生要找到四個人1) 自己2) 深愛你的人3) 你最深愛的人4) 共你過一生的人             在你出世一刻,我一次過找到這四個人

水晶宮

honEE 發表於 18-5-10 22:24

將會坐郵輪到峴港停留大半天,請問峴港坐的士方便嗎?容易找到車嗎?冶安如何 ...
的士係容易搵既,不過提提你要小心找錢,因為錢碼太大,好似我咁,好亂....
有人話,人一生要找到四個人1) 自己2) 深愛你的人3) 你最深愛的人4) 共你過一生的人             在你出世一刻,我一次過找到這四個人

珍珠宮

paramount1980 發表於 18-5-3 12:27
主要去下龍灣. 不過亦可去其他地方. 我覺得市中心及環劍湖附近街道有些巴黎感覺, 搵間 cafe 歎咖啡都幾好 ...

thx ,我都係怕悶,又要簽證費,唔去了

子爵府

將會坐郵輪到峴港停留大半天,請問峴港坐的士方便嗎?容易找到車嗎?冶安如何 ...
I call Grab, very convenient. U know the price from the app.

子爵府

You can go to 'Be Man' restaurant to have seafood, very fresh & cheap! Opposite is the beach which is No.6 the most beautiful beach in the world.

子爵府

kcpak 發表於 18-5-11 00:48
的士係容易搵既,不過提提你要小心找錢,因為錢碼太大,好似我咁,好亂.... ...
I linked the credit card in the Grab app, convenient

首頁
12345...6

尾頁

跳至