有人結左婚10年以上,仍好愛你另一半嗎?

green_flower
|
我結左婚13年,已昇華至家人、朋友、知己的級數,大家點樣keep住對另一半仍有浪漫、心動的感覺?或者點keep住愛情的感覺?
瑤瑤~
|
我都過左10年, 一定要keep住有2人世界既相處, 我無小朋友, 所以我地成日都可以2人世界
又未至於好浪漫既, 但我地都會俾對方知道我地都好需要對方
ar_mak
|
green_flower 發表於 18-5-3 22:52
我結左婚13年,已昇華至家人、朋友、知己的級數,大家點樣keep住對另一半仍有浪漫、心動的感覺?或者點keep ...
當你今晚想同佢出街食飯既時候,唔係打電話話佢知係邊度等,而係同佢講:你今晚有冇時間?我想約你出黎一齊食飯。
emt1314    發表於 18-5-5 18:14
|
ar_mak 發表於 18-5-3 23:06
當你今晚想同佢出街食飯既時候,唔係打電話話佢知係邊度等,而係同佢講:你今晚有冇時間?我想約你出黎一齊 ...

嘩,好有技巧!學到嘢,多謝
|
瑤瑤~ 發表於 18-5-3 22:58
我都過左10年, 一定要keep住有2人世界既相處, 我無小朋友, 所以我地成日都可以2人世界
又未至於好浪漫既, ...

無小朋友可能無咁多摩擦。
Eddyvivi
|
我同c6近呢7年係夫妻檔咁一齊番工及放工,我地有共同話題,而且我地兩個有共同興趣(打機),所以就快20年相處,仍然保持到大家感情不變,我地小朋友都16歲了
andyman
|
當你今晚想同佢出街食飯既時候,唔係打電話話佢知係邊度等,而係同佢講:你今晚有冇時間?我想約你出黎一齊 ...
呢個好, 有約會的感覺。
|
Eddyvivi 發表於 18-5-3 23:14
我同c6近呢7年係夫妻檔咁一齊番工及放工,我地有共同話題,而且我地兩個有共同興趣(打機),所以就快20年相 ...

好令人羨慕阿!
小傻b
|
我同老公都結左婚10年(就黎11年)~~~個女都10歲幾~~~雖然一齊咁耐都冇乜點浪漫過~~~但都仲好恩愛~~~一齊咁耐都冇乜點鬧交(真係冇)~~~都會好鍚我~~~又會陪個女玩~~~仲有唔煙唔酒唔講粗口又唔賭~~~所以都好感恩~~~
超級特務
|
唔好對男人太好,會老奉。
唔好對男人太差,會趕客。
一啖砂糖一啖C,慢慢玩。
已經識咗20年,結婚13年。
emt1314    發表於 18-5-5 18:15
QUEEN314    發表於 18-5-5 01:06
jumphigh
|

其實浪漫、心動的感覺唔重要,反而倆人一齐有舒服、親切的感覺才算是幸福;
倆人一起亦不需要有說不盡的話题,反而當倆人静靠着仍可享受闲適自若的感覺才细腻温馨…………这就是细水長流的感情
我俩相識已超过30年
ar_mak
|
andyman 發表於 18-5-3 23:17
呢個好, 有約會的感覺。
最緊要係講果陣要忍得住唔好笑。
wiyi
|
green_flower 發表於 18-5-3 23:09

好明顯
瑤瑤~
|
green_flower 發表於 18-5-3 23:09
都係架, 同埋最老土又最真0個句, 最緊要唔使同6299住, 咁段婚姻都成功左一大半
lingwu
|
我都係岩結婚十三年呀,感情同拍拖個時差唔多,出街一樣拖手仔,每晚訓覺前都會擁抱下,傾下計佢會幫我摸下背脊先訓
DragonPrincess
|
我地結婚已11年,無小朋友,老公就只疼我一個,當我細路咁愛護,我好樂意扮蠢扮倚賴,佢就會更加愛錫我。我地每晚都坐喺梳化我有我睇電視,佢有佢上網,但我地會好無聊突襲大家(例如胸襲,撩腳板等),跟住就會大笑。我地無養寵物,老公就會成日扮貓咁痴住我每日我地一定WhatsApp 或通電話同對方講愛你,好掛住你
wcandtt
|
仍然有心跳的感覺⋯⋯

比佢激親嗰時

佢比家用我嗰時,尤其是出bonus一刻,心跳得特別快

kamjjj    發表於 18-5-5 06:56
jumphigh
|
我覺得有孩子大家感情更好
mandy_Lo
|
Gum sweet??!
麟媽媽
|
我同我老公識左34年,今年結婚22週年,我地仍然成日拍拖去街(因為亞仔大了常飛起我地)我地d朋友常問我地點解仲咁Sweet?我發現最奏效係讚下佢,男人好白痴,少少讚下佢就鬆毛鬆翼!
emt1314    發表於 18-5-5 18:18
nieualma    發表於 18-5-4 09:08