自由講場

跳至

首頁
12345...10

尾頁

子爵府

畀面勳章

回覆樓主

唔愛了,又肥又浸氣又未發達,我對住佢覺得人生已經無乜希望⋯⋯⋯

男爵府

麟媽媽 發表於 18-5-4 00:02
我同我老公識左34年,今年結婚22週年,我地仍然成日拍拖去街(因為亞仔大了常飛起我地)我地d朋友常問我地 ...

學野

珊瑚宮

甄太太 發表於 18-5-4 01:29
唔愛了,又肥又浸氣又未發達,我對住佢覺得人生已經無乜希望⋯⋯⋯
...

珊瑚宮

未講愛唔愛之前,淨係知好需要對方,聲色犬馬,酒色財氣,全賴有另一半咋

珊瑚宮

wcandtt 發表於 18-5-3 23:40
仍然有心跳的感覺⋯⋯

比佢激親嗰時
多到兩隻手都接唔哂

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

結左婚11年,冇咩激情,不過都仲係好愛既,上年佢突然要入急症室我都好驚又喊到傻,因為人生仲已經好難想像冇左呢個人自己點過。點都好兩夫婦再忙都一定要有二人世界既時間,搵下babysitter/家人幫手湊小朋友,兩公婆去個小旅行又好食下飯又好,可以拖下手仔點都係開心既

水晶宮

回覆樓主:

me

珍珠宮

王國教室勳章

回覆樓主

我們十年了,仲好恩愛。
我們有兩個小朋友,好少機會兩個人,所以每次有都好珍惜。
我們未結婚前係非常激情,宜家我們都會有好激情的時候,每日都會錫咀,hug,pillow talk 。
我地仲會好似拍拖時咁同對方講嘢,仲會好多sms,仲會寫card俾對方,仲會sweet talk 。
大家仲好緊張對方,乜都會為對方先。

侯爵府

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 開心吸收勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章

我又係結婚 13 年,
c6 好喜歡出街約朋友吃飯,
我好少因此嘈,
總之不會小事嘈,
希望可以 keep 到

男爵府

green_flower 發表於 18-5-3 22:52
我結左婚13年,已昇華至家人、朋友、知己的級數,大家點樣keep住對另一半仍有浪漫、心動的感覺?或者點keep ...
我結婚11年,平時大家返工時會掛住佢囉,不過就唔會成日打電話比佢,而家唔興嘛.... 最多send 信息比佢。
另外,佢有時OT又會好想佢快啲返屋企.... 就算返到黎只見一眼打個招呼我然後就去sleep都好。
我唔知咁算唔算好愛,但起碼唔討厭佢囉

水晶宮

我結左婚13年,已昇華至家人、朋友、知己的級數,大家點樣keep住對另一半仍有浪漫、心動的感覺?或者點keep ...

假如我同老公係一對泥公仔,我地就好似將兩個泥公仔變返一堆泥,然後再整過兩個泥公仔咁,我泥中有你,你泥中有我咁

翡翠宮

牛年勳章 2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

DragonPrincess 發表於 18-5-3 23:39
我地結婚已11年,無小朋友,老公就只疼我一個,當我細路咁愛護,我好樂意扮蠢扮倚賴,佢就會更加愛錫我。:w ...

嘩,睇到你呢段,我巳經唔再睇落去,
因你地太

珍珠宮

回覆樓主:

好羡慕jm們同 c6重有戀愛嘅感覺,我結左婚10年有3個小朋友,兩公婆已經無哂可以獨處嘅時間 ,愛情應該變左親情了

珍珠宮

畀面勳章

回覆樓主:

我同老公相識喺中—,大家而家会出街拖手,仍有拍拖既感觉

大家咩都以阿囡為先,不过阿囡長大了,我哋现在多咗好多二人世界既日子!

珍珠宮

回覆樓主

大把喇
地球和火星 完美與破爛 現實對幻象 這樣的差距離還有盼望 嗎

珍珠宮

2018復活節勳章

回覆樓主:

一齊咗20年,結咗婚11年,慶幸大家仲有多話題,同老公有愛情,有親情,有朋友情嘅感覺

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 HiPP勳章(1) 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

昇華至家人、朋友、知己 (全中)
有小朋友好難浪漫, 阿電燈膽經常作怪

珍珠宮

月上柳梢頭,人約黃昏後。
十八到八十,情懷都似詩。

活潑的irene    發表於 18-7-16 14:49

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

多d身體上既接觸,行街、食飯時主動拖下佢手、有時從後抱抱佢、訓覺時靠住佢。佢疲倦時,幫佢按摩。若佢買野比你,你心裡覺得幾無謂都好,都要好開心咁多謝佢既心意。多點讚賞佢,係可以鼓勵佢去愛你既其中一個方法。老公就好似驢仔咁,你係佢前面掛條紅蘿蔔,佢就會好積極咁愛你。

珊瑚宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章

ar_mak 發表於 18-5-3 23:06
當你今晚想同佢出街食飯既時候,唔係打電話話佢知係邊度等,而係同佢講:你今晚有冇時間?我想約你出黎一齊 ...

Sweet

首頁
12345...10

尾頁

跳至