單親天地

跳至

首頁

尾頁

大宅

stella^^ 發表於 18-5-12 09:06
唉!你吾離未重辛苦又冇家用?咁你點生活好快个囡要返學?但是你說个賤人吾想比錢咁你更加要快去辦理?因 ...

外家只供住

大宅

回覆樓主:

老公話佢自已揾律師搞離婚,我需要註意D咩野?
我有個半歲嘅囡,我想要撫養權同贍養費十養囡費。

大宅

BKKK 發表於 18-5-16 18:59
...

唔好意思,想問,依家係樓主你自己想出返嚟做嘢,改請工人姐姐幫湊女,但你老公就嫌請姐姐駛費大,唔贊成請工人,在大家意見不合下,你老公就打算直接揾律師攪離婚算?

大宅

大内密探e 發表於 18-5-18 17:47
唔好意思,想問,依家係樓主你自己想出返嚟做嘢,改請工人姐姐幫湊女,但你老公就嫌請姐姐駛費大,唔贊成 ...

唔係,請工人姐姐係生女前決定,所以我辭左份工做Ftm,依家離婚係大家性格唔夾

大宅

BKKK 發表於 18-5-18 22:04
唔係,請工人姐姐係生女前決定,所以我辭左份工做Ftm,依家離婚係大家性格唔夾
...

生女前已講明會讓你做FTM 兼請工人姐姐幫湊女做家務,點知就依家有人反口話唔請姐姐,要你家務湊女全包晒,加埋往日積落的不滿,所以就準備離婚,right?

大宅

大内密探e 發表於 18-5-19 00:14

生女前已講明會讓你做FTM 兼請工人姐姐幫湊女做家務,點 ...

唔係,我叫佢請工人,我返工,佢計過條數請工人貴,我做ftm仲好,咁即係我係工人

禁止訪問

大宅

BKKK 發表於 18-5-16 18:59
...

➡老公話佢自已揾律師搞離婚
咁你老公真係已經諗得很清楚,定係佢俾佢爸媽指示咋?

大宅

因為所以 發表於 18-5-19 11:43
搵社工
申請綜緩
社工會教你點申請法緩

我同阿媽住,申請唔到綜緩

大宅

BKKK 發表於 18-5-18 22:04
...

複式洋房

jm~加油!!!

你可以試試打個電話去女青年會ywca問下~
佢地有免費婚姻法律諮詢服務,有社工接聽,有需要可轉介律師顧問。

希望幫到你啦!

男爵府

BKKK 發表於 18-5-5 14:31
工作我鍾意,起碼係靠自已先,因為生左BB,請賓妹貴,除左人工外,又要比機票,假期,如果請唔岩個工人, ...

男人有左家庭就應該以老婆同個囡為重啦,孝順父母是要的,但唔可以處處忽略老婆感受囉

禁止訪問

回覆樓主:

禁止訪問

男爵府

moon7632 發表於 19-1-18 01:42
男人總覺得母愛係最美的,現在同老公嘈,都係搵佢媽咪同老公講,因為我己經成為佢親人,小左愛,但所有野 ...

咁又係,我地都係會錫返自己媽媽啦

別墅

BKKK 發表於 18-5-5 14:31
工作我鍾意,起碼係靠自已先,因為生左BB,請賓妹貴,除左人工外,又要比機票,假期,如果請唔岩個工人, ...

我只是對事比小小意見你,第一請姐姐一定唔會貴過你返工。你老公一份人工係香港地要擔起一頭家所有洗費的確不是容易。做家庭主婦的確比返工辛苦但可以睇住bb一日一日長大的日子過左就沒。你所謂的愚孝是你沒有企係你老公角度去睇,如果你真心愛你老公愛你bb 這些只是小問題。

珍珠宮

LisaLil 發表於 19-1-22 21:20
我只是對事比小小意見你,第一請姐姐一定唔會貴過你返工。你老公一份人工係香港地要擔起一頭家所有洗費的 ...
YOU'RE RIGHT

首頁

尾頁

跳至