懷疑乳癌

Ru如
|
摸到有硬塊,上星期去照佐超聲波,結果話有瘤,有可能係惡性,因為無買保險跟著醫生幫我專介政府醫院,這一個星期無一晚瞓得落,好驚唔知道可以點做
panyeung
|
Ru如 發表於 18-5-4 03:54
摸到有硬塊,上星期去照佐超聲波,結果話有瘤,有可能係惡性,因為無買保險跟著醫生幫我專介政府醫院,這一 ...

聽足醫生吩咐做治療,其實乳癌存活率好高㗎啦
evergreenj
|

Ru如
|
panyeung 發表於 18-5-4 04:09
聽足醫生吩咐做治療,其實乳癌存活率好高㗎啦

仲未等到政府醫院消,甘樣最煩
johnpo
|

hhz
|
醫生係俾紙你去政府醫院排期?幾時有得睇?
Vin仔媽
|
祝早日康復
Marco_Mother
|

wiyi
|
摸到有硬塊,上星期去照佐超聲波,結果話有瘤,有可能係惡性,因為無買保險跟著醫生幫我專介政府醫院,這一 ...

無事的
不要太擔心
tsc
|

我是乳癌患者,第一件事你應盡快去抽針看看,因政府又係要排!
dordorcat
|
無事的 唔好擔心!

我爸上星期梗親入政府e院 樣樣都check得好好 第一次照肺話冇野 都入左院 到第三日發現肺有高低, 再做内窺鏡, 真係梗左3粒半花生。 好彩佢地第一次照完冇叫我老豆走。

所以jm 你唔駛擔心。
clly
|

政府排期等幾耐?可唔可以係出面做多少少檢查?希望你無事

Ru如
|
hhz 發表於 18-5-4 07:37
醫生係俾紙你去政府醫院排期?幾時有得睇?

依架都有穩緊係私家做多個檢查
Ru如
|
clly 發表於 18-5-4 07:47
政府排期等幾耐?可唔可以係出面做多少少檢查?希望你無事

...

依架都有穩緊係私家做多個檢查
chuiyeebird
|
咁你幾時見政府醫生?不要過份憂慮
KTKTKT5
|
Ru如 發表於 18-5-4 07:18
仲未等到政府醫院消,甘樣最煩

政府醫院排期要時間, 如經濟許可, 去私家醫生檢驗, 同醫生講經濟唔許可在私家醫院治療, 請佢幫你寫referrel安排政府排期治療, 在時間上可縮短排期檢查, 病向淺中醫, 越快治療成功率越高, 祝早日康復!
Ru如
|
tsc 發表於 18-5-4 07:44
我是乳癌患者,第一件事你應盡快去抽針看看,因政府又係要排!

知道,有朋友都叫我抽針之後再去醫院,咁樣就算手術都會快好多
Ru如
|
dordorcat 發表於 18-5-4 07:45
無事的 唔好擔心!

我爸上星期梗親入政府e院 樣樣都check得好好 第一次照肺話冇野 都入左院 到第三日發現 ...

爸爸真好彩
cattz288
|

等政府起碼幾個月! 去私家驗喇, 呢d錢唔好慳
Ru如
|
cattz288 發表於 18-5-4 07:55
等政府起碼幾個月! 去私家驗喇, 呢d錢唔好慳

等咁耐咁我都係拉拉聲响出邊做多個檢查先