求分享邊度買平靚正嘅晚宴裙

honeydeer
|
朋友將會結婚,只係响普通酒樓同親友食飯,男嘅會著恤衫西褲,朋友都想著靚少少,請問各JM有平靚正嘅裙推介嗎?謝謝(朋友約高5尺2,體重大約170磅)
Coco0216
|
尖沙咀百利
shanhaha
|
honeydeer 發表於 18-5-4 08:42
朋友將會結婚,只係响普通酒樓同親友食飯,男嘅會著恤衫西褲,朋友都想著靚少少,請問各JM有平靚正嘅裙推介 ...

Asos都有大碼裙既~或者返大陸訂做都唔貴
honeydeer
|
Coco0216 發表於 18-5-4 08:58
尖沙咀百利

thx
honeydeer
|
shanhaha 發表於 18-5-4 09:11
Asos都有大碼裙既~或者返大陸訂做都唔貴

趕唔切大陸訂造啦
wongarma
|
淘寶
honeydeer
|
wongarma 發表於 18-5-4 10:38
淘寶

淘寶啲碼好飄忽,所以親身去試會好啲
mercurycc
|
邊區呀?出去行下自己睇及試下。
honeydeer
|
mercurycc 發表於 18-5-4 11:19
邊區呀?出去行下自己睇及試下。

住新界,但去邊區買都冇所謂,最緊要平靚正, 因為冇concept可以去邊區度買所以上嚟問下先
mercurycc
|
honeydeer 發表於 18-5-4 11:22
住新界,但去邊區買都冇所謂,最緊要平靚正, 因為冇concept可以去邊區度買所以上嚟問下先
...
靚正就無平的,平就無靚正喎!荃灣, 屯門,元朗好多地方有,
你要著大碼可能要改去有碼分店鋪睇。
007~sa
|
一世人最大日子都貪平?
一件好得體外國牌子買先二千幾
租也是$800內
HLDMaMa
|
007~sa 發表於 18-5-4 12:22
一世人最大日子都貪平?
一件好得體外國牌子買先二千幾
租也是$800內

租都要千幾二千啦!邊有甘平。
wongarma
|
honeydeer 發表於 18-5-4 10:56
淘寶啲碼好飄忽,所以親身去試會好啲
唔好睇咩碼,淘寶的大碼衫要依照胸圍闊度來買,褲就要睇臀圍。
假設你的胸圍闊度係110cm,你買120cm以下的大多都會合適。
007~sa
|
HLDMaMa 發表於 18-5-4 12:25
租都要千幾二千啦!邊有甘平。

當然有啦
Self portrait之類這些上得red carpet的都是呢個價
Engpo
|
Chi chi London 應該有適合你朋友

Charlotte_mom
|
Engpo 發表於 18-5-4 14:15
Chi chi London 應該有適合你朋友

上次係咪你介紹我呢?好多都好靚
我女話想買呢條改短,不過上次miss左一直無再返細碼

https://www.chichiclothing.com/products/Chi-Chi-Bridal-Katarina-Dress.html

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
Charlotte_mom
|
呢條都好靚不過無樓主朋友size

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
pajamama
|
不如買D日後可再著/用的衣飾,如馬莎的 one piece dress , 精緻D嘅中/長頸鏈, 當日去salon set 個頭、化下粧扮靚D, 同親友影相留念。

祝你朋友新婚快樂!她有你這位朋友真好
tsung
|
Charlotte_mom 發表於 18-5-4 14:29
呢條都好靚不過無樓主朋友size

clarawuwu
|
Charlotte_mom 發表於 18-5-4 14:27
上次係咪你介紹我呢?好多都好靚
我女話想買呢條改短,不過上次miss左一直無再返細碼
呢條靚。