網購天地

跳至

首頁

尾頁

大宅

c.car 發表於 18-12-29 11:44
我上星期買了A2而家又出新的,仲要平啲(emoji)唔該晒妳(emoji)

我之前問過官方 CS,佢話 A2 唔係比 A3 差架。。。 A3 只係 A1 嘅升級,我覺得個廣告係有啲誤導。

簡單啲講,A2 有得影相,有得計步,screen 嘅解像度高啲,有說故事(當然係普通話),養寵物,多一樣嘢幫助定位(7重 vs A3 嘅 6 重),理論上準啲。

A3 呢,冇得影相,冇計步,screen 大啲,但解像度低啲(啲字應該會出狗牙),冇說故事(對我來講作用不大),有 timer 即計時,電比 A2 用得多一兩日。

我都諗咗好一陣,(甚至考慮埋貴啲嘅 4G 款,但係因為 4G 錶耗電太大,差唔多日日要叉,如果 touch wood 出街行山或者點蕩失路,嗰時可能已經得返唔係好多電量,發揮定位嘅機會有啲危。或者出門先發覺隻錶就嚟/已經無電,所以 4G 不可取),衡量過 A2/A3 嘅優缺點後,最後都決定買 A3,其中一個重要因素亦係佢今日做特價,最後埋單只需要 ¥99 就買到(要事前預訂先得)。

--------------------------------------------

大宅

已經買入,收到貨後會做下報告。

大宅

momofish2002 發表於 18-12-14 18:56
用唔到日本上網卡,其他外國上網卡入咗都function唔到,只能用wifi上網。
外國打唔到電話的!
...

事前一定要check 下某個國家有無邊間網絡公司仲有 2G 先得。而家好多國家嘅網絡商已經phase out 咗 2G 網絡。

大宅

momofish2002 發表於 19-1-3 15:45
我買隻錶行4G的

覺得如何呀?講多兩句

大宅

momofish2002 發表於 19-1-3 16:47
係香港用唔錯,係帶唔到去旅行用。
電要每日义,定位有些少偏差但接受!
...

4G 版用唔到外地嘅 4G 卡? 係要 set apn 嗰啲嘢定係直頭冇其他國家嘅頻譜?

大宅

GalGuy 發表於 19-1-3 17:15
冇得set apn嗰啲嘢

真係好彩。真係曾經為咗外遊考慮過 4G 版,不過最後都係買咗最新出嘅 A3

大宅

GalGuy 發表於 19-1-3 17:18
2G版係可以自行輸入的

下面係2G版手機控制界面

我有個 2G 嘅米兔定位電話,都有呢版。apn 都可以打到好長嘅字串

大宅

GalGuy 發表於 19-1-3 17:19
我買4G版就係諗住外遊用,
但廢的

再講一次,我真係好好彩無買4G 版呀!!!!

首頁

尾頁

跳至