泰國樓租務

biscuitmom
|
我剛買泰國樓 想問下大家有租務agent 介绍嗎?
leecnine
|
biscuitmom 發表於 18-5-5 14:58

你經香港展銷買,應該會幫你出租
Dongs
|
biscuitmom 發表於 18-5-5 14:58

好奇一問, 泰國有咩人租樓?就算外商都多唔過宜家新樓供應,純粹討論
biscuitmom
|
leecnine 發表於 18-5-5 15:02

而家有朋友已收樓但租務回覆好慢 所以想揾d back up
biscuitmom
|
Dongs 發表於 18-5-5 15:07
好奇一問, 泰國有咩人租樓?就算外商都多唔過宜家新樓供應,純粹討論
...

都係問题 見有人租出有人話租唔出 所以要自己衡量下 不過地點好重要 要近bts 或MRt
Dongs
|
biscuitmom 發表於 18-5-5 15:10
都係問题 見有人租出有人話租唔出 所以要自己衡量下 不過地點好重要 要近bts 或MRt
...

明白 身邊有朋友買了清邁話會租出去,我就諗曼谷都叫城市,有外商,但清邁人口無咁多,有誰會租樓呢?!如果純粹買來退休就無依個問題
Poyau
|
biscuitmom 發表於 18-5-5 15:08
而家有朋友已收樓但租務回覆好慢 所以想揾d back up

祝盡早租出
SaBB
|
Dongs 發表於 18-5-5 15:07
...

租左比外籍老師、120 萬買入、近mrt 、$4000 出租
biscuitmom
|
SaBB 發表於 18-5-6 12:16
租左比外籍老師、120 萬買入、近mrt 、$4000 出租

你經發展商租嗎?
ivycowcow
|
Dongs 發表於 18-5-5 15:16
明白 身邊有朋友買了清邁話會租出去,我就諗曼谷都叫城市,有外商,但清邁人口無咁多,有誰會租樓呢?!如 ...

就算在曼谷想買樓出租都要買近bts, 交通方便的。

否則好難出租,果邊的租盤冇香港咁渴市。
SaBB
|
biscuitmom 發表於 18-5-6 15:49
你經發展商租嗎?

是呀
misswendyyan
|
樓主,租出了嗎? 近BTS嗎?
我都睇緊曼谷樓,有冇agent介紹?
Fishqqma
|
misswendyyan 發表於 18-6-6 20:59
樓主,租出了嗎? 近BTS嗎?
我都睇緊曼谷樓,有冇agent介紹?

朋友收樓2個月多,重未有聲氣,租售都冇!
ms_maybb
|
Fishqqma 發表於 18-6-6 21:13

係咪買左偏遠地區?
Fishqqma
|
ms_maybb 發表於 18-6-6 21:40
係咪買左偏遠地區?

No. bts 站近few mins.
小可愛11
|
leecnine 發表於 18-5-5 15:02

biscuitmom
|

其實係D agent 懶住hea 住架 要係甘迫係甘追先得架

eggcarol
|

勁慘喎
cattz288
|
SaBB 發表於 18-5-6 12:16

物業稅高嗎?
Fishqqma
|
biscuitmom 發表於 18-7-2 21:05
其實係D agent 懶住hea 住架 要係甘迫係甘追先得架

隔咁遠,點係咁逼呀?!