懷孕前後

跳至

首頁
12345...6

尾頁

大宅

LALAPAK 發表於 18-5-6 10:38
加油(emoji)(emoji)調好身體!相信小天使會再返嚟你身邊

我睇緊中醫調理,養好身體迎接佢再返黎

大宅

IOPE 發表於 18-5-6 11:52
加油

多謝

大宅

anybody07 發表於 18-5-6 14:58
我睇到都忍唔住喊~ 我都係因為bb有問題喺十八週三引產~ 都係不斷有嘢會勾起傷心既情緒~ 以為自己已從件 ...

呢d事真係一次都嫌多,好難想像你既感受,你都要加油啊

大宅

littlepiglet123 發表於 18-5-6 15:50
我第一個BB,經歷同你一樣,政府做OSCAR時已經有問題,但即日去做T21,報告話風險低,後來再返政府照結構, ...

係,第一胎萬般期待,卻如此失望,大家都要加油啊

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

lcsjaymeeng 發表於 18-5-6 09:53
係,當時Nifty係話風險低

但貓哭証係第5條基因有缺憾喎⋯⋯

呢個23條基因問題應該會反映出黎架喎

Nifty 做express? 邊間做?

大宅

littlefunpig 發表於 18-5-6 16:25

我係龔醫生度做,不過據我所知,無論T21定Nifty都只係篩選普查,最準確都係抽羊水,去驗染色體及基因

大宅

littlefunpig 發表於 18-5-6 16:25

如果缺失好輕微,T21 Nifty and Oscar 都未必驗得出

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

lcsjaymeeng 發表於 18-5-6 16:28
我係龔醫生度做,不過據我所知,無論T21定Nifty都只係篩選普查,最準確都係抽羊水,去驗染色體及基因

...

我都係龔醫生果邊做nifty, 如果咁樣做完又check到基因問題,其實做黎有咩用 有無問返龔醫生?好在政府check 到!

Btw 好好休養, 小天使下次執齊野返黎!我呢度都曾經見到有媽媽生出貓哭症既bb,生出黎先知道,真係只能默默祝福佢地。

大宅

littlefunpig 發表於 18-5-6 16:38
我都係龔醫生果邊做nifty, 如果咁樣做完又check到基因問題,其實做黎有咩用 有無問返龔醫生?好在 ...

我無問返龔醫生,因為我覺得都已成事實
應該咁講,始終羊水刺穿有流產風險,如果做左T21 Nifty Oscar係高風險先要考慮做抽羊水做確診,可能我case比較罕有,所以報告check
唔出掛

大宅

我都係龔醫生果邊做nifty, 如果咁樣做完又check到基因問題,其實做黎有咩用 有無問返龔醫生?好在 ...

我知啊,我有同佢聯絡過,小朋友依加有進步,越黎越好

複式洋房

心裏有同樣的疑問,因準確率應該是99%以上。我去抽血驗時,前一個媽媽都係抽血驗。我當時有諗過「會唔會溝亂呢?」

複式洋房

lcsjaymeeng 發表於 18-5-6 16:52
我無問返龔醫生,因為我覺得都已成事實
應該咁講,始終羊水刺穿有流產風險,如果做左T21 Nifty Oscar係高 ...

我會諗如果當初check到,10週時同BB再見,雖然傷心,但都比20週好一點。我真的會崩潰同找醫生悔氣....

樓主你是一個寛容和堅強的人,健康的小天使一定好快來! 祝福❤️❤️

大宅

sillyboom 發表於 18-5-6 17:22
我會諗如果當初check到,10週時同BB再見,雖然傷心,但都比20週好一點。我真的會崩潰同找醫生悔氣....

樓 ...

大家都要加油,雖然我地條路比其他人難行少少,但我地會勇敢面對

大宅

sillyboom 發表於 18-5-6 17:11
心裏有同樣的疑問,因準確率應該是99%以上。我去抽血驗時,前一個媽媽都係抽血驗。我當時有諗過「會唔會溝 ...

我覺得搞亂機會率好低,因為每支血都有貼上label,姑娘又同我核對名同HKID

大宅

lcsjaymeeng 發表於 18-5-5 23:24
結婚半年就發現有左你,爸爸媽媽都好興奮,初為人父人母,好多野都唔識,問有經驗既朋友,網上搵資料,去了 ...

樓主是否入qmh? 因為我之前入院聽到隔幾張床的女士也像是差不多情況。如果是,有緣在這裏只想留個言叫你加油!明白你有多心痛難過。但染色體異常只是機率問題。不如試下比個限期自己傷心一段時間,把這天使放在心。我相信她也不想妳地傷心太久。比D信心自己,BB一定會好快返來。天自有安排
祝福妳!

大宅

SusanTam 發表於 18-5-6 20:42
樓主是否入qmh? 因為我之前入院聽到隔幾張床的女士也像是差不多情況。如果是,有緣在這裏只想留個言叫你加 ...

我係QE啊

大宅

SusanTam 發表於 18-5-6 20:42
樓主是否入qmh? 因為我之前入院聽到隔幾張床的女士也像是差不多情況。如果是,有緣在這裏只想留個言叫你加 ...

多謝你啊

大宅

回覆 lcsjaymeeng 的帖子

2月時20w流產失去一對孖仔,好明白番工個種失落既感覺,接近預產期,成日會諗無事既下個月可以生得啦~我好努力食補品,希望bb會痴實。
大家一齊加油。

大宅

debby51 發表於 18-5-6 21:22

2月時20w流產失去一對孖仔,好明白番工個種失落既感覺,接近預產期,成日會諗無 ...

係,我至今都計住依加第幾週,佢永遠在我心中

大宅

debby51 發表於 18-5-6 21:22

2月時20w流產失去一對孖仔,好明白番工個種失落既感覺,接近預產期,成日會諗無 ...

我仲有位同事同我差不多預產期

首頁
12345...6

尾頁

跳至