請問浴室硅藻地墊發霉怎辦?

Onlok
|
用咗二十次都無,初時有少少霉,試過用佢送張沙紙磨走去。之後又再發,愈發愈勁,好似麵包發霉咁樣。係咪可以掉得?
真心覺得用布仲好!可以日日洗日日換。

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
Natalie625
|
要曬下佢,未試過發霉,不過好快唔吸水,我通常換因為屋企冇位曬
Mrs.Chan
|
用沙紙省
Tiffany2
|

請問你用左幾耐?我塊用左半年無發霉。
love2talk
|
Natalie625 發表於 18-5-7 21:42
要曬下佢,未試過發霉,不過好快唔吸水,我通常換因為屋企冇位曬
...

我個說明書話放陰涼既地方風乾,唔係曬喎。
Onlok
|
Tiffany2 發表於 18-5-7 22:06
請問你用左幾耐?我塊用左半年無發霉。

買咗半個月,用咗20次度。一路放廁所,工人每天也棟起
huiwo太太
|
買過三塊都無發霉
Natalie625
|
love2talk 發表於 18-5-7 22:18
我個說明書話放陰涼既地方風乾,唔係曬喎。

我買果塊話要磨,同曬
可能唔同牌子瓜
月希
|
我用緊KITTY的..
都用左幾個月..冇發霉..
但覺得冇一開始咁吸水..

我久唔久就成塊用水沖洗...
再放係窗邊吹番乾...

通常咁風乾完果2日都好似吸水D咁..
藍寶石公主
|
Onlok 發表於 18-5-7 20:53
用咗二十次都無,初時有少少霉,試過用佢送張沙紙磨走去。之後又再發,愈發愈勁,好似麵包發霉咁樣。係咪可 ...

係邊度買ga?

我嗰塊用咗差唔多大半年都冇咁嘅情況
spikenard
|
威猛先生除mo劑好work 的
Dragonmama2012
|
我喺掉左。喺千色店買

愈來愈不吸水
smallb2011
|

我嗰塊用左超過兩年,係一田買,差唔多係最早出嗰時買入(仲未興,未係大熱)冇發霉,吸水力都好好喎
占妹
|
smallb2011 發表於 18-5-7 23:54

我嗰塊用左超過兩年,係一田買,差唔多係最早出嗰時買入(仲未興,未係大熱)冇發霉,吸水力都 ...

請問你怎樣保養?
candice0088
|
睇過一篇文章。係唔可以用清潔劑洗佢。如果洗過了可以掉得...

之前我yahoo search 保養方法睇到。 你有無洗過佢? 我兩塊係淘寶的。我每次用完砂紙省佢。都變番好吸水。不過都比一買回來時有分別
smallb2011
|
占妹 發表於 18-5-8 00:02
請問你怎樣保養?

夜晚沖完涼成日唔記得棟起佢,到第二朝先棟起,都係放廁所咋
szeszes
|
我用左大半年都無發霉,只係深色左 d
monsterparentss
|
我果塊都發咗毛。係咪同牌子有關,我係uny買。
etoile
|
我前後淘咗3塊,冇ㄧ塊發毛。

只用清水.砂纸保養,唔曬太陽,用完即刻㨂起。
yannieyanyan
|
我塊喺日x城買,嗰時特價100蚊,用左1年有多,完全無發霉仲好吸水添,我係每次用完都棟起