懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

洋房

小豆B你好,你是爸爸媽媽的第一胎。
在4/6 發現了你,從驗孕棒看到雙線,心情開心得緊要,謝謝上天的小禮物。
第二天去看婦科醫生,小豆B5 w啦!一直小心工作,飲食,多休息,轉眼7w檢查日,BB有0.8 mm,但仍未有心跳!
開始緊張了,但醫生都說有時候要8w才聽到,我們都明白,呢兩星期婆婆日日為我們準備晚餐,有你最愛的魚湯,媽媽見冇之前咁累,仲以為已經開始穩定了,點知好景不常⋯⋯
到9 w產檢,在入醫生房前還叮囑爸爸要記得拍低你既心跳聲,好可惜⋯⋯
你沒有再長大了,還縮小到只有4mm
為什麼我們的小孩子不能長大呢?
明明還有3w就可以通知大家,爸爸媽媽還在想如果和你一起拍照,一切黎得太突然了,媽媽都崩潰了!
第二天媽媽入醫院,醫院醫生都認為小豆B是不會再長大的胎兒,媽媽流產了,建議媽媽塞藥將bb排出。
今天媽媽跟你告別了,媽媽塞藥後又發冷又發燒,一生都記得呢種感覺。
我再不是孕媽媽了,只希望寶寶你要再回來!謝謝你呢5星期帶給我們一家人的快樂。傳說上天拎走你一樣野,佢會將更好的留給你!爸爸媽媽會等寶寶再回來的,我們愛你(emoji)

子爵府

Kinkiivbb 發表於 18-5-7 23:34
在4/6 發現了你,從驗孕棒看到雙線,心情開心得緊要,謝謝上天的小禮物 ...

很感動,小豆B一定知道。
我也是在4月18日跟弟弟(我估是男仔)道別了,心中時常想念他。

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 HiPP勳章(1) 畀面勳章

回覆樓主:

兩位jm都要加油喔,小天使必定再回來

別墅

回覆樓主

同你一樣,太似了,6/4知有咗,7w私家産檢照太細,9w尋日再番去照發現無咩大過,依家喺醫院等confirm同下一步,但都無咩希望了。
完全明白你嘅感受,我都好傷心,尋晚喺病床眼光光等天光,眼淚就自己係咁流。
一齊收拾心情,保重身體,共勉。

洋房

Lomachung0925 發表於 18-5-8 07:40
同你一樣,太似了,6/4知有咗,7w私家産檢照太細,9w尋日再番去照發現無咩大過,依家喺醫院等confirm同下一 ...

我BB琴日中午排左出黎啦,今日可以出院回家休息。傷心過後要努力做回自己,因為我相信寶寶是會回來的,你都加油(emoji)(emoji)

翡翠宮

BB防敏心得分享勳章

你親愛的小豆B,會以更完美狀態返黎。加油吖。

珍珠宮

回覆樓主

好感動,媽咪嘅心意,小豆B肯定會收到,收拾心情,繼續加油

洋房

haha748494 發表於 18-5-8 17:24
你親愛的小豆B,會以更完美狀態返黎。加油吖。

好多謝你既鼓勵,小豆B媽媽會努力好回來的!

洋房

GCHK 發表於 18-5-8 19:07
好感動,媽咪嘅心意,小豆B肯定會收到,收拾心情,繼續加油

我會繼續加油,多謝你們既支持,路雖然難行,但前路一定是美好的!

複式洋房

Kinkiivbb 發表於 18-5-9 01:51
我會繼續加油,多謝你們既支持,路雖然難行,但前路一定是美好的!

加油呀,小豆B媽媽!

大宅

回覆樓主

加油(emoji)(emoji)小豆b會再返黎架

大宅

回覆樓主

Take care...!!!我9月頭嘅時候都曾經發生過,好好調養身體就好快返嚟啦!

大宅

回覆樓主

樓主,收拾心情,坐好小月,把握黃金3個月,小天使會拎齊野返黎搵你地。
上年我都經歷過,同你一樣係空心胎,兩個月後小天使返左黎搵我地,bb 都已經出左世啦~
所以唔好灰心,加油!

大宅

回覆樓主

take care, 養好身子再接bb番屋企

複式洋房

Kinkiivbb 發表於 18-5-8 09:20
我BB琴日中午排左出黎啦,今日可以出院回家休息。傷心過後要努力做回自己,因為我相信寶寶是會回來的,你 ...

唔好意思,想問是不是醫生已confirm 是排了出來,我放藥後便要我出院,之後以為係今天拎返去醫院,點知姑娘話唔似,好擔心

子爵府

回覆樓主

祝福

珍珠宮

Kinkiivbb 發表於 18-5-9 01:51

對,前路一定係美好嘅,要有信心。而家最緊要係養好你嘅身子

複式洋房

Kinkiivbb 發表於 18-5-7 23:34
在4/6 發現了你,從驗孕棒看到雙線,心情開心得緊要,謝謝上天的小禮物 ...

加油呀⋯⋯媽媽,小豆B一定會回到你地身邊架(emoji)(emoji)

洋房

sandylly 發表於 18-5-9 07:12
Take care...!!!我9月頭嘅時候都曾經發生過,好好調養身體就好快返嚟啦!

知道,我會努力(emoji)(emoji)

珍珠宮

BB防敏心得分享勳章

加油媽媽,一定要好好注意休息吖

首頁

尾頁

跳至