(分享) 甩頭髮

oi_oi
|
想分享下,希望可以比到有需要既人一d資料

近呢1,2年女女甩左好多頭髮,(原本佢係好多,應該同書奇一樣咁多),4月尾時上網問過網友,佢地話荷爾蒙,同減肥有關,睇中醫可以處理到,之後我就搵左仁愛堂流動車,食左一星期中藥,轉左洗頭水,明顯甩小左好多

ak128
|
oi_oi 發表於 18-5-9 08:35

近呢1,2年女女甩左好多頭髮,(原本佢係好多,應該同書奇一樣咁 ...

請問轉左邊隻洗頭水?謝謝
Poyau
|

近呢1,2年女女甩左好多頭髮,(原本佢係好多,應該同書奇一樣咁 ...

請問轉咗邊隻咁好
oi_oi
|
ak128 發表於 18-5-9 08:53
請問轉左邊隻洗頭水?謝謝

50惠
oi_oi
|
Poyau 發表於 18-5-9 09:35
請問轉咗邊隻咁好

50惠
Poyau
|
oi_oi 發表於 18-5-9 09:43
50惠

謝謝 見呢個牌子都多人推介
oi_oi
|
Poyau 發表於 18-5-9 09:48
謝謝 見呢個牌子都多人推介

呢隻同事介紹,佢本身頭髮好薄,用左之後厚左
bbsofia    發表於 18-5-11 17:39
plumtree
|

多謝分享。
JD930
|
oi_oi 發表於 18-5-9 09:43
50惠

咁好
windymama
|
回覆 oi_oi 的帖子

你個女幾大, 睇中醫醫生話咩原因導致甩髮, 另外你女多頭油嗎?

緣份的天空
|
我都買黎試下先
bobomia
|

奇怪個個都focus左落洗髮水到。。。
你覺得係睇中醫還是洗髮水幫到手?
oi_oi
|
windymama 發表於 18-5-9 10:51
回覆 oi_oi 的帖子

你個女幾大, 睇中醫醫生話咩原因導致甩髮, 另外你女多頭油嗎?

女女15歲
醫師話係荷爾蒙,減肥影響
頭油吾多

oi_oi
|
bobomia 發表於 18-5-9 11:10
...

我就覺得係中醫,過往經期吾準架,幾個月先黎,又會痛到面青口唇白,今個月經期無經痛,同吾多,面色無咁差

fishfish121
|
50惠我朋友都有介紹過不過我未試過。佢話支精華生返好多bb毛出黎。但就真係貴
廷廷媽
|
我轉左用專業用防脫髮洗頭水, 食BLACKMORES隻B雜, 加剪短少少D頭髮, 都明顯冇甩咁多了....
AndreaYYip
|
廷廷媽 發表於 18-5-9 13:39
我轉左用專業用防脫髮洗頭水, 食BLACKMORES隻B雜, 加剪短少少D頭髮, 都明顯冇甩咁多了.... ...
B雜同頭髮都有關係架咩?
AndreaYYip
|
bobomia 發表於 18-5-9 11:10
...
我都覺得應該係關中醫事! 洗頭水有甘西利架咩
bobomia
|
AndreaYYip 發表於 18-5-10 16:22
我都覺得應該係關中醫事! 洗頭水有甘西利架咩

但個個都focus晒落樽洗頭水到
廷廷媽
|
AndreaYYip 發表於 18-5-10 16:21
B雜同頭髮都有關係架咩?
果隻B雜加埋BIOTIN