懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

wynnlitheboo 發表於 18-7-3 23:32
我而家17週,篤左一個禮拜,終於三餐後都唔過啦,6.6,5.2,4.9,早餐後無得行,所以偏高但唔過個range ...

你17週就要開始篤喇?6.6唔超就得啦!
---------------m@-@m---LSY-----

別墅

regent9 發表於 18-7-4 00:27
我岩岩開始時都好介懷高左,而家睇化左,唔超標就算

係!真係唔超就算了!
---------------m@-@m---LSY-----

大宅

regent9 發表於 18-7-4 00:27
我岩岩開始時都好介懷高左,而家睇化左,唔超標就算
我有時一日中會有餐超,咁醫生會唔會要我打針㗎

大宅

mlsy921 發表於 18-7-5 22:27
你17週就要開始篤喇?6.6唔超就得啦!
因為血壓高,所以順便check埋,鳴

大宅

wynnlitheboo 發表於 18-7-5 23:33
我有時一日中會有餐超,咁醫生會唔會要我打針㗎

我都唔知,我都係廿幾周,仲努力戒口篤手指中!好驚再大周數時控制唔到!
你食左啲咩會超啊?咪唯有盡量唔食個啲
你有無抽血驗血紅素?好似係咁嘅名,個數值點?高嗎?

大宅

回覆樓主

我今日都收到電話,去完健康院見醫生說返報告,比轉介信去屯門醫院排期跟進,排期覆診暫約九月,不過要待主診醫生看完我封信再打比我,在這期間不可以再吃或飲甜東西,而家我好驚恐牙,

大宅

mlsy921 發表於 18-5-9 22:04
我都係!我喺屯門醫院,你呢?

我都係今天屯院約期(emoji)

珍珠宮

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 大廚勳章

nana0212 發表於 18-7-30 21:59
我今日都收到電話,去完健康院見醫生說返報告,比轉介信去屯門醫院排期跟進,排期覆診暫約九月,不過要待主 ...

我同你差唔多, 上星期飲完糖水 過兩日就收到電話, 返健康院聽報告, 之後掟返我去威院 但威院只比左個聽講座的期, 佢話聽完就會比覆診期.... 之後都唔知會點.... 好驚要篤手指, 但佢就無叫我唔好食甜野, 只係比左張餐單.... 話最好跟下咁樣... 可能我超得唔多
大事化小, 小事化毛.........

大宅

kmbb519 發表於 18-7-30 22:23
我同你差唔多, 上星期飲完糖水 過兩日就收到電話, 返健康院聽報告, 之後掟返我去威院 但威院 ...

我等醫院電話,未知幾時返去,不過已很怕篤手指,其實政府醫院幾多為之正常餐後,

珍珠宮

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 大廚勳章

nana0212 發表於 18-7-30 22:43
我等醫院電話,未知幾時返去,不過已很怕篤手指,其實政府醫院幾多為之正常餐後,
...

飲糖水後 唔過 8.5 先叫合格

複式洋房

mlsy921 發表於 18-5-9 09:04
飲完糖水比醫生叫返去見佢!唉.....肯定中左.....今日先返去.....好擔心
...

我係15w已經中咗,係要食糖尿餐,一星期驗2日血糖,無乜大不了。

我本身肥,因為控制血糖,控制食澱粉質,所以連體重都控制埋,b大但人瘦咗,所以都有好處,我就係咁安慰自己(emoji)

大宅

kmbb519 發表於 18-7-31 20:52
飲糖水後 唔過 8.5 先叫合格

我就係飲完8.5就話我中左,今天收到電話明天去醫院聽講座及教我篤手指

珍珠宮

nana0212 發表於 18-8-1 00:10
我就係飲完8.5就話我中左,今天收到電話明天去醫院聽講座及教我篤手指
...

下! 8.5 即係岩岩責界 你真係唔好彩......... 你邊間醫院呀? 我威院, 我 9 呀, 過左 0.5, 但我無咁快, 聽完報告叫我成兩星期後先去聽講座.......

大宅

kmbb519 發表於 18-8-1 11:31
下! 8.5 即係岩岩責界 你真係唔好彩......... 你邊間醫院呀? 我威院, 我 9 呀, 過左 0.5, 但我無 ...

我屯院,屯院糖尿講座聽之前已經要去會計部交$先,才上El 聴(emoji)搵笨,醫院都要比$聽

大宅

kmbb519 發表於 18-8-1 11:31
下! 8.5 即係岩岩責界 你真係唔好彩......... 你邊間醫院呀? 我威院, 我 9 呀, 過左 0.5, 但我無 ...

難道間間真的不同

珍珠宮

nana0212 發表於 18-8-1 13:48
我屯院,屯院糖尿講座聽之前已經要去會計部交$先,才上El 聴(emoji)搵笨,醫院都要比$聽
...

我果個講座都要比錢呀..... 不過我就唔知點解隔咁耐先聽, 咁即係唔嚴重啦? ..... 其實我都覺得有少少搵笨 feel...... 幾多錢呀請問?

大宅

kmbb519 發表於 18-8-1 14:25
我果個講座都要比錢呀..... 不過我就唔知點解隔咁耐先聽, 咁即係唔嚴重啦? ..... 其實我都覺 ...

$135

複式洋房

MeganCheung 發表於 18-6-22 06:53
我收到電話下星期見營養師了,想請教一下要買定血糖機嗎??醫院有無指定型號?坊間有平有貴,唔知邊款好! ...

我想問吓大家需唔需要控制埋尿酮?即係要買尿酮試紙每日去驗,我覺得同事要控制血糖同埋尿酮先至最煩

首頁

尾頁

跳至