出多左黑頭

beckydaisukiki
|
呢期黑頭出多左,清完無耐轉頭又有雖我阿嫂俾左隻韓國出的黑頭貼俾我,話好好,但我試左又唔覺咁 work請問大家有冇一d有效又持久的方法?
ginson
|
回覆 beckydaisukiki 的帖子

黑頭無得根治,要定期deep clean

cameo
|
beckydaisukiki 發表於 18-5-10 11:33
呢期黑頭出多左,清完無耐轉頭又有雖我阿嫂俾左隻韓國出的黑頭貼俾我,話好好,但我試左又唔覺咁 work請問 ...

唔好用嗰d貼喇,快就去做去次facial,美容師實清得快嘅。
但平時護理先最重要,定期祛角質、勁保濕,已經對減黑頭有好大效果。
我用epionce洗面gel幾好,有少少祛角質功效,但早晚用都唔會覺得乾。一星期用一至兩次juice beauty防敏 Apple peel,用完敷個保濕mask。
上面嗰d都係二百零蚊嘅野,好用扺用,我支洗面大概都用到三個月!
and如果有日日化妝,就留意吓係咪d粉底問題?落妝問題?
mmm321    發表於 18-5-21 23:34
carolchiu1010
|
beckydaisukiki 發表於 18-5-10 11:33
呢期黑頭出多左,清完無耐轉頭又有雖我阿嫂俾左隻韓國出的黑頭貼俾我,話好好,但我試左又唔覺咁 work請問 ...

係唔係油性肌膚?
carolchiu1010
|

清咗黑頭,但冇收細毛孔,好快又會有返黑頭㗎!
ginson
|
回覆 cameo 的帖子

嘩!用2個月甘耐?
ginson
|
回覆 carolchiu1010 的帖子

同意!
|
cameo 發表於 18-5-10 14:38
唔好用嗰d貼喇,快就去做去次facial,美容師實清得快嘅。
但平時護理先最重要,定期祛角質、勁保濕,已經 ...
要勁保濕呀?我又冇乜特別去搞添我已經好少化做,因為敏感底
|
carolchiu1010 發表於 18-5-10 17:51
係唔係油性肌膚?
係呀
|
carolchiu1010 發表於 18-5-10 17:53
係啦,好快又出
cameo
|
beckydaisukiki 發表於 18-5-11 14:55
要勁保濕呀?我又冇乜特別去搞添我已經好少化做,因為敏感底

冇化妝已經煩少一樣喇!

1,做好清潔嗰part
cleanser要合適、亦定期做祛角質

2,做好保濕
可減少油脂、穩定皮膚狀態

3,戒口
如果食野一向冇乜節制,就試吓短期清淡d、盡量飲多d水,觀察吓有冇改善皮膚(正常飲多水已經好好多)

mmm321    發表於 18-5-21 23:38
MICLOH168
|
DMC黑面膜, 已經講到口臭, 可能JM無睇到, 好好用, 做完D黑頭出哂嚟, 輕輕按就清到. 已回購超過10個
xxxwing
|
想收鼻毛孔呢?用咩好
皮膚易紅敏感
Cclutch
|
carolchiu1010 發表於 18-5-10 17:53

但毛孔已經撐大左嘅, 又不能靠塗而收細返
creambb
|
MICLOH168 發表於 18-5-11 17:59
DMC黑面膜, 已經講到口臭, 可能JM無睇到, 好好用, 做完D黑頭出哂嚟, 輕輕按就清到. 已回購超過10個 ...

Sasa 有得買?
andy_leehk
|
MICLOH168 發表於 18-5-11 17:59
DMC黑面膜, 已經講到口臭, 可能JM無睇到, 好好用, 做完D黑頭出哂嚟, 輕輕按就清到. 已回購超過10個 ...

咁正?
andy_leehk
|
我又係鼻出左好多黑頭,清完又會出返
andy_leehk
|
我都試過用鼻貼,但冇咩用
andy_leehk
|
我覺得最好都係去美容院清左佢,但平日都要注重清潔保濕
andy_leehk
|