陪月保險 (年齡過65)

littlelovelybb
|
想問邊度可買到陪月保險?
陪月已68歲了
我上網揾左好耐,全部只保到65歲。
luckybaby2011
|
littlelovelybb 發表於 18-5-10 23:54
想問邊度可買到陪月保險?
陪月已68歲了
我上網揾左好耐,全部只保到65歲。

68歲我唔會請、湊初生彎腰沖涼照顧坐月都要體力勞動....
yurijm
|
68歲?
活到老做到老
婆婆一定好中意小朋友
但體力真係未必支持到喎
婆婆係星級陪月?

Thelittleteddy
|
68歲仲做到咁多野咩
|
yurijm 發表於 18-5-11 00:00
68歲?
活到老做到老
婆婆一定好中意小朋友

有朋友介紹,當時不知道是68歲
SuperChanB
|
我記得好耐之前,有個僱主冇買到陪月保險,之後返咗幾日整親,陪月就向僱主追討每個月接近二萬蚊嘅費用,因此保險一定要買
我愛Corina
|
我老公姑媽都係呢個年紀,佢好生猛,絕對做得到。
|
SuperChanB 發表於 18-5-11 00:05
我記得好耐之前,有個僱主冇買到陪月保險,之後返咗幾日整親,陪月就向僱主追討每個月接近二萬蚊嘅費用,因 ...

我都好想買,但揾唔到
心急中
DoReMi媽媽
|
保險唔受都好煩喎!
DoReMi媽媽
|
打電話問下勞工署,佢哋有個僱員補償聯保計劃:

錄自勞署網頁

此外,「僱員補償聯保計劃」亦為未能購買工傷補償保險的僱主提供後援市場, 確保各行各業的僱主投保有門,僱員權益得到保障。如欲了解計劃詳情,可 參閱有關單張或致電2591 9316查詢。

http://www.labour.gov.hk/tc/publ ... _mature_persons.pdf
milau
|
我覺得,如果搵唔倒保險受保,我唔會要。68歲點湊bb?年紀太大了。
|
DoReMi媽媽 發表於 18-5-11 00:27
打電話問下勞工署,佢哋有個僱員補償聯保計劃:

錄自勞署網頁

Thanks a lot
DoReMi媽媽    發表於 18-5-11 00:52
Mmwl
|
littlelovelybb 發表於 18-5-11 00:02
有朋友介紹,當時不知道是68歲
請問你最後揾到保險公司受保嗎?
zz724
|
我都想知有冇保險受保呀,陪月岩岩66歲
小星兒
|
我都想知道
ifcsir
|
我都想知道
water_ma
|
68歲