日立窗口式冷氣機用唔夠一年就有問題

crystal_ng
|
日立窗口式冷氣機用唔夠一年就有問題,舊年買,今年開竟然有好大噪音,CALL上去叫C父睇過,望左一眼就話要拎番廠check,想問大家有無試過sd番去廠維修?
唔明點解咁廢...個c父話個「啤令」有問題,又話小問題,但都要咁大工程?!
Teletrend
|
crystal_ng 發表於 18-5-11 15:51
日立窗口式冷氣機用唔夠一年就有問題,舊年買,今年開竟然有好大噪音,CALL上去叫C父睇過,望左一眼就話要拎番 ...

日立由新出左右出風已經好差,唔夠凍,又嘈,我装在書房,唔係成日開,最终2至3年已要換機
wcandtt
|
我d日立冷氣用左十年都冇事
fuhk
|
我上年買咗個前年款,上網同sales都話前年款好啲上,上年款為攪1級能源而將效能降低。
iamiam
|
日立好垃圾而家,用左三年又嘈又唔凍
tsung
|
iamiam 發表於 18-5-11 20:38

wcandtt
|

我新屋,全部日立冷氣,你咁講我好擔心
alicialee1210
|
剛剛覺換了日立個sales 又話最好係佢
小ice
|
我都是聽人講話日立好用,買左,點知好嘈,一d都唔好用
Hellomimi112
|
以前日立小X伴好正,可用十幾年。近年的日立機又嘈又唔夠凍,二、三年忍唔住換咗了!
bonbonha
|
日立好唔惦,買過兩部左右出風的,新買都完全唔夠涼,叫保養師傅睇又話冇事,忍咗兩年頂唔住換咗了
wannabe118
|

條維修熱線仲垃圾 夏天時打去 等成粒鐘先有人接我電話
iamiam
|
bonbonha 發表於 18-5-11 22:14
日立好唔惦,買過兩部左右出風的,新買都完全唔夠涼,叫保養師傅睇又話冇事,忍咗兩年頂唔住換咗了
...

我又係忍到第三年換,正確黎講年幾打柴,果時以為出面好熱所以唔涼,冇諗過話就話年半,實情用左幾個月咁快壞
iamiam
|
wannabe118 發表於 18-5-11 22:33
條維修熱線仲垃圾 夏天時打去 等成粒鐘先有人接我電話

千祈唔好買佢啲野,雖然我冇用佢其他野,但真心超嬲,又唔係平過人
RT
|
以前既日立就係好野,近幾年品質真係差左好多,service 又差
Poyau
|
Teletrend 發表於 18-5-11 18:56
日立由新出左右出風已經好差,唔夠凍,又嘈,我装在書房,唔係成日開,最终2至3年已要換機
...

Calophane
|
回覆 crystal_ng 的帖子

日立確係超差,我之前用左好多年日立,近幾年嘅真係好差,部機真係嘈到冇人有,激鬼氣前年換晒全屋冷氣!
Calophane
|
回覆 alicialee1210 的帖子

會唔會有可能分佣金最多?
alicialee1210
|
Calophane 發表於 18-5-12 00:06
回覆 alicialee1210 的帖子

會唔會有可能分佣金最多?

可能啦,本身想買 Panasonic
SARIDON
|
早三兩年個廳裝咗日立1匹半左右出風嗰部冷氣,開到盡我都覺得唔夠凍。。