單親天地

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

C.c0502 發表於 18-5-20 23:10
加油喔!

多謝各位T.T看到寶寶漸漸長大很安慰,但明知將來不會跟我一起,又會怕失去她

複式洋房

回覆 HimTsang 的帖子

我又係咁, 四年幾喇, 仍然未放得低

複式洋房

頓頓豬 發表於 18-5-20 20:04
加油 明天會更好
每天愛自己 多一些

若然伴侶靠不住,就唯有靠自己,別人能身兼母職,我也能身兼父職

複式洋房

HimTsang 發表於 18-5-12 08:20
能堅強嗎
能勇敢嗎
能努力嗎

三年要好好行出去

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

回覆樓主

別墅

HimTsang 發表於 18-5-12 08:20
能堅強嗎
能勇敢嗎
能努力嗎

人生總有一些傷痛的事情記憶在我們腦海中....揮之不去.....
不如跟這些傷痛記憶做個朋友,當記憶出現時,我們就合上眼睛回憶一下,眼睛想哭就哭,不要忍,要解放出來,就像老朋友般,閒時見個面。

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

HimTsang 發表於 18-5-14 09:02
沒有 我很膽小的 不敢找 而且覺得沒用。。因為比我可憐的多得很 我工資也超了 很難拿到特快公屋
...

做單親一定要放下樽鹽

問題天天都有, 睇你自己點去解決, 最幫到你既人係你自己 師主
心存正念,接觸的人都會是貴人;
心術不正,接觸的人都會是小人

大宅

2023年兔年勳章 育兒性格勳章 畀面勳章

lm251099 發表於 18-5-13 12:33
父母不幫忙,也不讓房屋我住 ---》佢地有義務要咁做?咁都有得怨?

老實講,父母可以做到咁絕情,過去你 ...

算啦, 大家心照佢講乜啦⋯⋯

起碼, 佢現在有似番個人。

男爵府

小雄維尼 發表於 18-6-17 13:32
做單親一定要放下樽鹽

問題天天都有, 睇你自己點去解決, 最幫到你既人係你自己 師主

吓!「做單親一定要放下樽鹽」呢個係什麼道理啊!

年紀大就要落少啲鹽就真,呢個係有科學跟據的

伯爵府

虎到金來勳章

回覆樓主:

無論自己怎樣扮開心,只要朋友ㄧ句“堅強d”我d眼淚就失控好似倒水咁。
我唔係怕朋友擔心,而係感激佢地係呢個時間扶我ㄧ把。
很痛苦,ㄧ段廿幾年婚姻落得如此下場。
腦裏面回憶不斷。仲未能夠企起身,
日日行屍走肉,無哂目標。

子爵府

lm251099 發表於 18-5-13 12:33
父母不幫忙,也不讓房屋我住 ---》佢地有義務要咁做?咁都有得怨?

老實講,父母可以做到咁絕情,過去你 ...

世事無絕對,點解你乜都唔知內情就話人哋對父母唔好? 唔比父母一向唔鍾意自己嘅仔女,我自己就係好好嘅例子,我父母 一向對我麻麻只供食住 ,因為覺得生女係冇用嘅,宜家我生活都唔好,甚至乎之前冇錢交學費我都冇求過佢哋, 我同自己講過就算我死 都唔會去求佢哋

複式洋房

longsky 發表於 18-6-23 19:51
無論自己怎樣扮開心,只要朋友ㄧ句“堅強d”我d眼淚就失控好似倒水咁。
我唔係怕朋友擔心,而係感激佢地係呢 ...

現在我每次撐不住都會上來看看你們鼓勵的說話,然後跟自己說一聲,堅強點,加油,那就會好過一點...無論自己怎樣努力,別人都不會知道,不會認同你付出過什麼。

複式洋房

manmanlolo 發表於 18-6-17 03:01
人生總有一些傷痛的事情記憶在我們腦海中....揮之不去.....
不如跟這些傷痛記憶做個朋友,當記憶出現時, ...

有時候看到以往的家俱,不禁落淚然後睡不到,害到上班都很累

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

HimTsang 發表於 18-7-25 09:46
現在我每次撐不住都會上來看看你們鼓勵的說話,然後跟自己說一聲,堅強點,加油,那就會好過一點...無論自 ...

艱難日子會過去的
不要從別人的嘴裡去認識我

別墅

回覆樓主

我都四年啦,都未曾放得低過,岩岩分開既時候,每日都會去結婚當日係花車旁邊影相既位置,呆企半個鐘諗番起當日既情景,足足去左兩年,到依家都係成日失眠,要飲d酒去比自己訓得好d ! 偶然間又會半夜喊!但只要係個女面前,我就會同自己講,無時間去唔開心啦!
加油吧 !!

複式洋房

lucinawing 發表於 18-7-26 14:01
我都四年啦,都未曾放得低過,岩岩分開既時候,每日都會去結婚當日係花車旁邊影相既位置,呆企半個鐘諗番起 ...

加油 大家一起努力

大宅

HimTsang 發表於 18-7-26 17:29
加油 大家一起努力

共勉之 傷痛是不容易磨滅 但只好寄情於孩子身上

複式洋房

icyling 發表於 18-7-26 19:51
共勉之 傷痛是不容易磨滅 但只好寄情於孩子身上

孩子現在懂叫我吃飯帶我去飯枱 哈哈

首頁

尾頁

跳至