想買個Loewe,puzzle 定hammock好?

小森
|
未親新接觸過,不過想揀咗先,費時係現場選擇困難症,有咩size,顏色好都可以分享下,同埋shop難買嗎?thanks
CreamyWen
|
我買咗hammock,型D同埋有幾種咩法,puzzle濶身咩上身好大個
kamanma
|
CreamyWen 發表於 18-5-13 11:36
我買咗hammock,型D同埋有幾種咩法,puzzle濶身咩上身好大個

我買左 Small puzzle / Medium puzzle / Small hammock, 我個人覺得 Puzzle 較為實用,但㨂哪個size 側要睇個人高度身型,和日常出街需要的容量
至於 hammock 我都like 型係型啲但使用方便程度n 百搭襯衫方便,hammock 就真的不及 Puzzle 實用了
如果只能二選一....我會選Puzzle 先

請參考size :左 S puzzle / 中間 M puzzle

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
wcpcelia    發表於 18-5-13 19:40
小森
|
kamanma 發表於 18-5-13 14:35
我買左 Small puzzle / Medium puzzle / Small hammock, 我個人覺得 Puzzle 較為實用,但㨂哪個size 側要 ...

想問puzzle就係因為之前已經睇到你2個puzzle,原來hammock你都有,謝分享
kamanma
|
小森 發表於 18-5-13 14:49
想問puzzle就係因為之前已經睇到你2個puzzle,原來hammock你都有,謝分享

puzzle n hammock shop 也不難買,長期有貨的,但可以考慮 online store sale 嘅時候入手,價錢真係會平好多
其實哪一個款哪一個size 襯自己....建議都係去shop 試試會較好...唔使估估下吖嘛⋯⋯使左錢可以買到自己最喜歡的
大臭臭
|
當初揀左hammock, 覺得款型過puzzle無咁容易撞袋
自己多數手拎,唔係咁方便,但容量係大嘅
不過,今年好似無咁hit,out左
stagea
|
我買左 Small puzzle / Medium puzzle / Small hammock, 我個人覺得 Puzzle 較為實用,但㨂哪個size 側要 ...

解釋得好好!

我都昅緊hammock
kamanma
|
stagea 發表於 18-5-13 17:27
解釋得好好!

我都昅緊hammock

happy sharing
希望大家也 happy 捕到心頭好
vcjs
|
我兩個都有,但常用puzzle,因為實用性高好多
babyislove
|
我兩個都有,hammock 玩味D、特别D,puzzle 日常用

如果like 手挽多D 就hammock
如果like 側咩/斜咩就puzzle

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
wcpcelia    發表於 18-5-13 19:40
bigcattong
|
我有個 hammock 款係靓,但麻麻地好用手挽位太细唔好穿,除非手揪,側咩如果坐车迫人時又左住晒
現在想入個puzzle 去 twins 試左 考虑緊颜色
Racmom
|

請問你幾高呀?
kamanma
|
Racmom 發表於 18-12-28 02:52
請問你幾高呀?

Hello 1.64
Racmom
|
kamanma 發表於 18-12-28 09:17
Hello 1.64

hello,

我都係1.64呀 ,

睇左好多 post,
大部份人都好似會買 s size...
我驚高大攞會唔夠大方咁..
zakka121
|
babyislove 發表於 18-5-13 19:01
我兩個都有,hammock 玩味D、特别D,puzzle 日常用

如果like 手挽多D 就hammock

謝謝各位分享 心得我也有興趣S size puzzle tan color

打算側孭和crossbody