雅x酒店會籍計劃個sale好離譜

claracheung
|
上星期一連四天致电本人,除第一天全用private call。我已一開始講明幾年前曾購入後發貨不對辦,好揾笨,亦找不到渠道反映,hotline說總公司在上诲。今次話所以公司想彌補過錯,特地優惠我用2788買会籍,合共兩晚本地酒店free比我,又說已致电50個舊客,現只有我一人未肯接受offer,這會影响他的升職。愈聽愈吾對路,但另一方面佢又講到公司好有誠意,當比次机会大家。幸好在心郁郁之際,上bk問下,先知原來2788個plan甘本就有兩晚本地酒店free,真激氣,過格仲有當中好多衰野。
請問知不知有什麼途徑可向該公司反映這些tele sale的問題?谢!
Charlotte_mom
|
十個telesales十一個都話淨係平俾你一個架啦
我從來唔信
Poyau
|
claracheung 發表於 18-5-13 16:17
上星期一連四天致电本人,除第一天全用private call。我已一開始講明幾年前曾購入後發貨不對辦,好揾笨,亦 ...

$2788仲貴過cwb怡x
bianbb
|
係咪x高?我都join左,2088好似
JoanC
|
係 sales 都係話“只平俾你喳”,投訴無意思果喎,你覺得佢公司會理咩?最緊要 sell 到啫。只得說相信是自己太天真了。
pinky-peach
|
JoanC 發表於 18-5-13 17:39
係 sales 都係話“只平俾你喳”,投訴無意思果喎,你覺得佢公司會理咩?最緊要 sell 到啫。只得說相信是自 ...

但講到話影響佢升職,咁講好離譜!佢升唔升到職關jm咩事?
stevewoo
|
雅高plus 真係好差,唔好join!
wcpcelia    發表於 18-5-30 12:04
claracheung
|
stevewoo 發表於 18-5-13 17:46
雅高plus 真係好差,唔好join!

是的。
五年前及今次的經驗極差,並非只因天真相信佢獨家提供的優惠,而是整個過程令我感到輕易d telesale真易娈水魚,加上比錢後有咩問題就話知你。
hohoho2013
|
升唔到職係自己ge問題,關個客咩事?
|
原來係Accor
咁公度講句,佢上次sell我未offer兩晚,只offer到兩張卡(即兩個人可同時有飲食優惠,但酒店只有一晚)
可能佢未出到「兩晚」絕招,已俾我block鬼左(又或者最後都唔會offer)

主要我怕落左搭,到時book親酒店都話無房就煩(即Asiamiles 咁預早一年都話無就真係唔該晒)。而且我住港島,novotel同Pullman 都唔好食,所以決定唔join

可否分享下點伏?
tsung
|

fooky-hk
|
我2年前都join咗,free酒店用唔著,但呢2年去LONDON 用會員卡訂酒店有10%折扣,比book king或a go da訂平少少但包埋早餐。不過到期後我唔會再join咯。無咩著數
claracheung
|
Charlotte_mom 發表於 18-5-13 19:52
原來係Accor
咁公度講句,佢上次sell我未offer兩晚,只offer到兩張卡(即兩個人可同時有飲食優惠, ...

多謝JM的回覆,咁我講下之前點伏。
幾年前cold call我買會籍,話送一晚free本地房。到我之後book時,又話我個plan不包本地free房,只free overnigjt,咁我都有d懷疑好似買果陣sale吾係咁講,都冇計啦。点知個會籍差吾多到期時,有sale又打黎叫我續,我話吾續,原來冇free本地房,加上buffet好麻麻,對方卻說之前倜plan是有free本地房,如我肯續會,就返比我。我好嬲,話會籍仲未完,我而加任何一日任何一間都照book(加上當時不是旅遊旺季),但答覆是全郭full哂。我說想反映整件事意見,他說總公司在上诲。咁離譜,所以我今次真係信哂個sale講,公司痛改前非,比左個超级優惠我,仲一連四天call我比次机会
claracheung
|
claracheung 發表於 18-5-14 09:55
幾年前cold call我買會籍,話送一晚free本地房。到我之後book時,又話 ...

sorry,寫錯:只free overseas
|
claracheung 發表於 18-5-14 09:55
幾年前cold call我買會籍,話送一晚free本地房。到我之後book時,又話 ...

嘩!好cheap。我就怕呢種情況,想換時又唔換到即係side氣
多謝資料,好彩無join
wingcrown
|
Charlotte_mom 發表於 18-5-13 19:52
原來係Accor
咁公度講句,佢上次sell我未offer兩晚,只offer到兩張卡(即兩個人可同時有飲食優惠, ...

我join過,兩晚房,我特別去曼谷,用左佢,比起package 買,還要貴,張卡響香港食buffet ,我又無食過,蝕
木土土
|
上星期一連四天致电本人,除第一天全用private call。我已一開始講明幾年前曾購入後發貨不對辦,好揾笨,亦 ...

其實主要問題係,你自己肯花咁多時間去聽佢sell
tsung
|

hellomicky
|

差你一個升唔到,49個幫襯,欠1個咪free比你囉,你同佢講,一係free比你,一係唔好再打嚟
tester5
|
claracheung 發表於 18-常技5-13 16:17
Sale客正常技巧吧,冇咩需要投訴,可能公司教佢咁講添,算吧,唔合用就忘記佢吧。