網購天地

跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章

回覆樓主

若先付錢,我會揀有track record 好評的買家。
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

大宅

cazza 發表於 18-5-14 22:37
若先付錢,我會揀有track record 好評的買家。
Fully agreed. Thanks for your advice ! :)

大宅

工程進行中 發表於 18-5-14 09:24
朋友 在carosell被騙二百幾
佢有報警
跟住發現同時間 有70-80人都報左警

你說朋友報警時發現同時間 有70-80人都報左警, 是警察說的嗎?
CAROUSELL 真的有很多衰人在搵食 ...
如果我們呼籲吓, 真的不知道會有幾多受害人

大宅

sys0135 發表於 18-5-14 19:33
係carousell舉報佢啦
有 REPORT 呀, 不過無大作用, 我都好失望.....

大宅

panda361 發表於 18-5-14 08:00
支持報警。

謝謝你. 不過唔知差人受不收受理....

男爵府

15週年勳章

rt347538 發表於 18-5-15 23:48
你說朋友報警時發現同時間 有70-80人都報左警, 是警察說的嗎?
CAROUSELL 真的有很多衰人在搵食 ...
如 ...

而且d人識係carosell 開受騙group upload圖
佢去報警時 已經話有40-50人都報左
之後佢搵到幾個group 知道仲有人去報

男爵府

15週年勳章

rt347538 發表於 18-5-15 23:53
有 REPORT 呀, 不過無大作用, 我都好失望.....

Report 冇用架
佢只會加快ban佢戶口
而且carosell好似有d唔想人知 有騙子甘

大宅

工程進行中 發表於 18-5-16 09:20

而且d人識係carosell 開受騙group upload圖

有受騙group 咩? 我不知道喎......

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

木土土 發表於 18-5-13 18:02
不肯面交的,可以選擇唔幫襯,先比錢,就預咗take risk,就算收到貨也可能貨不對版
...
非常同意

象牙宮

網上 預付 入戶口。 不保障。

淘宝 較為安全。buyer 付錢是入 支付宝。非 seller 帳口

收貨 二星期確認, seller 才收錢。
想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

大宅

333s 發表於 18-5-17 08:56
網上 預付 入戶口。 不保障。

淘宝 較為安全。buyer 付錢是入 支付宝。非 seller 帳口

你說的都對

伯爵府

回覆樓主

我都有買過嘢,不過只是文具小飾品,好少$。同埋會搵有口卑好的賣家。買和賣都要小心。只好面交!

禁止訪問

已刪除用户

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

洋房

回覆 rt347538 的帖子

而家D職業老千係好聰明,唔會再用自已戶口收錢,佢會昆水魚入正當商人戶口,昆貨或者昆去付某一樣(如淘寶代購代充咁)

有D戶口持有人仲係中學生來,你報警其實冇用,唔通你真係要呢D中學生去埋你單智商税咩?

營業地址没都算。商業登記都没,你仲去幫襯!

男爵府

fb都有人過左數玩失踪/遲遲唔寄貨
我都有喺carousell賣嘢買嘢, 不過一定要面交同埋要求影實物, 淨係網上cap圖無實物相都唔ok, 幾十蚊都會約交收, 唔可以面交就唔要
遲到都係咁話

複式洋房

我剛剛都中左招,買Dyson風筒。涉及金額$13600,是分別三個人過數比佢。兩個人同佢deal,我係負責其中兩部,佢遲遲唔出貨,好多理由,我同另一朋友日日追,直到佢玩到寄順豐出件是佢已經露底,之前成日話順豐未上去收件,我一路勁追啦!仲要求不如Call Van車晒所有人既貨比我,我地自己分,佢都唔肯,比電話號碼都是停止服務的太空號碼。我狂追後佢比了一堆順豐已經不用既手寫單號單號碼我,仲要話因該當時太夜,順豐未update到電腦,要第二朝手11:00先可以入到電腦,我就等到手11:00先同佢講,你比D單號順豐已經唔再用,跟住佢又洒我地話順豐退返批貨比佢,佢用Van車比多我,我已經唔再相信佢,我話我地會報警,佢就話一係call van,一係退錢,但錢要晚上8:00先退到,我就迫住佢8:00前收唔到錢即刻報警,每小時都提住佢,結果7:26,時佢發左入數紙比我是用現金入的,我再同佢講野插佢,佢已經唔再覆我。

珍珠宮

2024年龍年勳章

angel168 發表於 18-10-13 06:51
我剛剛都中左招,買Dyson風筒。涉及金額$13600,是分別三個人過數比佢。兩個人同佢deal,我係負責其中兩部, ...

咁貴野,仲玩入數。
自己去Amazon 買啦。

民房

[size=1.1]大家認住soso_ko[size=1.1] 呢個垃圾賣家
我單嘢就最多幾舊水,但真係唔想其他姊妹中佢伏
[size=1.1]比完錢問佢攞電話contact就答非所問,已經feel到伏味

[size=1.1]好,我當佢驚死私隱原因唔比電話number,照約好面交地點
[size=1.1]但面交當日由朝早開始就人間蒸發,完全contact唔到,喺面交地點企咗半個鐘都唔見人
[size=1.1]第二日先話電話壞L咗,黐線 電話壞咗唔可以照出現?? 完全黑人問號

[size=1.1]呢條友 soso_ko[size=1.1] 就算唔係騙子,都係完全毫無責任感
[size=1.1]話佢係垃圾賣家絕對係當之無愧!影衰香港社會!

象牙宮

rt347538 發表於 18-5-13 16:27
最近入$ 比 Carousell 一個 賣家, 之後因為我覺得她有古惑, 所以要求cancel deal , 賣家 應承左但就找藉口 ...

錢到人家手上, 多數取消不了。
比淘宝更黑。
想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

首頁

尾頁

跳至