有無人ivf 放胎等bingo ? 傾下計

Kkk1126
|
pkh0207 發表於 18-5-22 22:34
不是。我係台灣做既。我們的預產期應差不多。我遲你一日8號放day3 胎。
我上網看過計法。不過都好似唔太岩 ...

我也想知道
pkh0207
|
Kkk1126 發表於 18-5-22 23:04
我也想知道

你21號返去抽血唔問護士?
21號抽血指數幾多?我本身今日要抽。但不在香港。24號先再補返抽。
芷柔
|
sukicowlai 發表於 18-5-22 21:37
我都有

希望呢d係好徵兆啦,始終唔敢期望太多
sukicowlai
|
芷柔 發表於 18-5-22 23:25
希望呢d係好徵兆啦,始終唔敢期望太多

我都係,怕希望愈大失望愈大今日姑娘應該會打俾我講我知剩返嗰粒day3捱唔捱到可以雪,好緊張
芷柔
|
sukicowlai 發表於 18-5-23 08:16
我都係,怕希望愈大失望愈大今日姑娘應該會打俾我講我知剩返嗰粒day3捱唔捱到可以雪,好緊張:for ...

你係前2日放鮮day 3胎? 抽左幾多粒呀?
比d信心胚胎,愈平常心愈有希望,你呢2日著床喇啵,訓多d,煲卡通,戎bk
sin_cinderella
|
Kkk1126 發表於 18-5-22 18:35
有秘密(emoji),請問點計第幾個週期?我放day3 胎

放胎當日計懷孕2w3d
sukicowlai
|
芷柔 發表於 18-5-23 08:42
你係前2日放鮮day 3胎? 抽左幾多粒呀?
比d信心胚胎,愈平常心愈有希望,你呢2日著床喇啵,訓多d,煲卡通 ...

我19/5放day3胎兩粒,但分裂得較慢,分裂咗6cells,呢兩日真係差唔多日子著床?好緊張呀⋯⋯唔知會唔會有咩特別感覺架呢
Kkk1126
|
sin_cinderella 發表於 18-5-23 10:43
放胎當日計懷孕2w3d

請問代表2星期咁解?對嗎?
Magicpian
|
回覆 cg903 的帖子

我抽11粒卵只有3粒成功DAY3 今次是第二次放胎, 如果今天不成功只剩下一次了
cg903
|
Magicpian 發表於 18-5-23 11:22

我抽11粒卵只有3粒成功DAY3 今次是第二次放胎, 如果今天不成功只剩下一次了 ...

今次一定成功
sukicowlai
|
Magicpian 發表於 18-5-23 11:22

我抽11粒卵只有3粒成功DAY3 今次是第二次放胎, 如果今天不成功只剩下一次了 ...

我同你一樣都係得三粒,仲有嗰粒都未知培唔培養到去雪如果唔得,今次又唔成功,我可能放棄了,雖然今次只係第一次ivf
HWppB
|
pkh0207 發表於 18-5-18 08:05

恭喜恭喜!想問下樓主你留台灣幾多日了?老公陪你一齊留定自己-個留?我老公唔想留甘耐所以唔想我去台做,但我未放棄
pkh0207
|
HWppB 發表於 18-5-23 16:38
恭喜恭喜!想問下樓主你留台灣幾多日了?老公陪你一齊留定自己-個留?我老公唔想留甘耐所以唔想我去台做 ...

我唔使返工又唔想趕,由day1留到植入。留左15日。打針可以自己打,不過我怕自己打,我日日返去搵護士打。
Day2 照卵泡,Day3 開針,Day5 ,Day 7 ,Day9回診。Day 11 抽,Day14植入。
我老公Day9先過來,Day14走。其實如你老公太忙。佢只需要抽卵前來驗血同抽果日拎埋丁丁去接埋你走。其他日子可以不在。

最小留台日子(可飛幾轉):Day3 初診開針後返香港,Day9返來回診再返香港,前抽果日再返來。

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
HWppB
|
pkh0207 發表於 18-5-23 17:11
我唔使返工又唔想趕,由day1留到植入。留左15日。打針可以自己打,不過我怕自己打,我日日返去搵護士打。
...

好詳細呀謝謝你!但到day9先回診佢中途咪唔知d藥够唔够冇得加減囉,會有呢d情況嗎?
Magicpian
|
岩岩醫院打來了~ 姑娘比我仲緊張 (佢跌電話)
答案:
pkh0207
|
HWppB 發表於 18-5-23 17:19
好詳細呀謝謝你!但到day9先回診佢中途咪唔知d藥够唔够冇得加減囉,會有呢d情況嗎?
...

張圖其實係醫生初診時畫比我既。
我留台其間係早左轉藥,抽卵,植入。
所以你有時間既話當然留係度MON 住啦
HWppB
|
pkh0207 發表於 18-5-23 17:27
張圖其實係醫生初診時畫比我既。
我留台其間係早左轉藥,抽卵,植入。
所以你有時間既話當然留係度MON 住 ...

甘又係,謝謝妳!再次恭喜
pkh0207
|
Magicpian 發表於 18-5-23 17:24
答案:

恭喜呀。我們呢度都好旺。希望keep住有人報喜啦。
Kkk1126
|
pkh0207 發表於 18-5-23 17:31
恭喜呀。我們呢度都好旺。希望keep住有人報喜啦。

我今天也請左假休息訓下床呀,間中有少少扯痛
sukicowlai
|
Magicpian 發表於 18-5-23 17:24
答案:

恭喜恭喜我要接好孕