分享:試左譚小環代言的picoway

之緣
|
上星期五下午上網約,約左5:45。
準時去到,填表然後等左10分鐘左右,之後有個女士帶我入間房照底層,比返我睇真係原來底曾收埋好多斑,臉上有一粒好似毫紙咁大的斑應該係荷爾蒙斑,上年生完BB又有少少碎斑。

毫紙果粒睇到底層係實晒色,照相出來真係見到有D細紋 (平時唔覺) 其實都有D驚...

咁因為我皮膚好乾,佢話送個用機做GE去左一D黑頭和令塊臉滑D先開始PICOWAY,果度都去左30分鐘,見到D精華真係由透明變少少濁。塊臉滑左,黑頭少左少少。

PICOWAY開始係戴晒眼罩,有少少彈彈下的感覺完全唔痛,做左15分鐘左右。然後又去返間房查左一d好似jelly話保濕ge gel,跟住照保濕機,大約15分鐘起膜。等左5分鐘去返第一間房照,見到底層D斑真係散開緊,連實左色果粒都散左少少。塊臉滑左D。

接住緊係sell plan,18000有6次,話好平,態度唔算轟炸,我心中有數覺得OK,所以簽左。又話加10000可以做多12次用機做的保濕呀、潔臉去紋等...我話唔洗都無堅持。

我都趕時間所以由佢講價錢到走用左10分鐘,EPS比錢。臨走送左3塊臉膜、一樽水份GEL和一支防曬比我,唔係試用裝的。

即係成個過程由照底層到再照底層,做左1次機滑皮膚去少少黑頭、PICOWAY、再保濕,全部1小時15分。

今天見到粒斑淡左少少,佢話要6月初先再做,因為要等28天新陳代謝令D黑色素排出來,所以要有好的新陳代謝,例如運動、休息...當然佢想我上去做機啦...

18000唔係細數目,希望真係打得走D斑。不過呢幾日我係勤力左去理下塊臉,主要望到粒斑淡左覺得應該有得救啩 !

myblackbeauty
|
可否pm邊間?
之緣
|
回覆 myblackbeauty 的帖子

new beauty。原來係不瘦站,講真負面評語好多,甚至被喻為黑店中的黑店,如果我一早知NB係不瘦站我唔會JOIN添。

不過可能我算好彩咁啱個顧問OK唔CHUR我,價錢我聽過係海鮮有人被開128000做8次,咁宜家3000元一次我覺得係心目中數 (攤開6次即半年18000) 我見佢D TREATMENT用機多慳我時間又見效果先JOIN。

summerize
|
之緣 發表於 18-5-14 10:21
上星期五下午上網約,約左5:45。
準時去到,填表然後等左10分鐘左右,之後有個女士帶我入間房照底層,比返 ...

見到廣告好吸引,但好似比較少JM 分享,所以都唔敢試
之緣
|
回覆 summerize 的帖子

我就係見到少人分享,所以分享下...
我已經40+,過往無JOIN過任何FACIAL或其他treatment,平時清水洗臉無渣CREAM或防曬,連個顧問都話我真係唔多理自己個樣,不過都只係斑問題同有少少乾,無大問題算好彩 !

自問定力夠,不過因為價錢都在BUDGET內加上真係想去斑,先JOIN左。希望今次幫到我 !
之緣
|
不過照妖鏡果下係好驚...好恐怖 !

我好後悔在5-6年前去做一個單次FACIAL,係細舖,果女人係自己開自己做,同我講過有撻細斑幫我打走佢,2K左右,因為佢唔係想嫌錢,而係覺得我人好又無多多要求想幫我。(佢都算真心,因為果次我做完FACIAL發現銀包漏在公司無拎,佢好無所謂話下次行過拎來,仲講笑話我係握佢都係握左98元 ! 臨走仲幫我修一修眼眉少少雜毛) - 唔好叫我PM,以我所知佢間舖頭最後無做因為佢仙遊左,佢係有病所以老公開間舖比佢玩下,因為佢話比我知好貪靚想幫人整靚d。

我無答應,唔知斑原來咁影響儀容 !

點知愈來愈多碎斑 !
ELJCHL
|
之緣 發表於 18-5-14 12:25
不過照妖鏡果下係好驚...好恐怖 !

我好後悔在5-6年前去做一個單次FACIAL,係細舖,果女人係自己開自己做, ...

宜家係咪做左4次?效果如何