業主有冇需要買家居保?

eso502
|
我見家居保入面保既野,都係保間屋既者,咁我叫個租客買就得啦,但係間屋始終都係我,我自己又駛唔駛買多份保障返自己呢??
paramount1980
|
better to buy. They have their own insurance. You need to protect your parts
leecting
|
要買呀,始終入面既條款同住客既唔同,業主個份會保障自己多D
Poyau
|
eso502 發表於 18-5-15 11:54
我見家居保入面保既野,都係保間屋既者,咁我叫個租客買就得啦,但係間屋始終都係我,我自己又駛唔駛買多份保障 ...

如果有業主嘢 可考慮買多份
麻煩貓
|
要,有第三保又有租金保障
ookaren
|
要買,除左保入面裝修之外,仲保埋租金
chengcheung
|
有買業主保
hoho1119
|
業主大責任過租客。
hoho1119
|
業主大責任過租客。
jutau
|
火險同第三者責任保
luvkaka
|
回覆 eso502 的帖子

買業主保. 一定要買, 幾百蚊一年有個保障, 我出過事所以我會叫你買
helen66
|
買業主保啦,入面有D特別既條款,除左保障間屋之外,仲有保埋業主既權益
Yibu
|
luvkaka 發表於 18-5-15 17:40

買業主保. 一定要買, 幾百蚊一年有個保障, 我出過事所以我會叫你買 ...
可否透露出過什麼事呢? 同埋可以賠幾多呢?
luvkaka
|
Yibu 發表於 18-5-15 18:14
可否透露出過什麼事呢? 同埋可以賠幾多呢?

我冇買,唔知賠幾多,我比人搞到爛屋咁
20150618bb
|
ookaren 發表於 18-5-15 15:24
点保埋租金,真心請教
Yibu
|
luvkaka 發表於 18-5-15 18:17
我冇買,唔知賠幾多,我比人搞到爛屋咁
Thanks. 如果係整到間屋爛...唔知點爛. 不過, 如果係殘左咁, 我估都唔一定有得賠...不過, 我未買過, 唔知一般的保障內容. 搵日得閒研究下.
basic
|
luvkaka 發表於 18-5-15 17:40

買業主保. 一定要買, 幾百蚊一年有個保障, 我出過事所以我會叫你買 ...

你買邊間
basic
|
ookaren 發表於 18-5-15 15:24

邊間保險公司保埋租金
yanfaifai
|
那間公司可參考?
luvkaka
|
basic 發表於 18-5-15 18:24