家庭理財

跳至

首頁

尾頁

男爵府

Ahky1033 發表於 18-7-23 10:48
看TVB街市遊樂團星馬篇就可以

馬來西亞本地人非常期望新政府可以搞好個經濟, 可惜到現時為止都見唔到新政府,有乜嘢重大改變令市民放心, 今年馬來西亞整體嘅經濟,亦都非常差

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

Ahky1033 發表於 18-5-15 15:23
今早睇到一篇報導,講到馬來西亞天上有,地下無,生活費平,醫療水準高,沒有天災,生活零壓力

廣告內容你都信呀?

Bluestar    發表於 19-4-1 18:08
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

複式洋房

Ahky1033 發表於 18-5-15 15:23
今早睇到一篇報導,講到馬來西亞天上有,地下無,生活費平,醫療水準高,沒有天災,生活零壓力

排華的

男爵府

大力大力 發表於 18-10-17 17:34
廣告內容你都信呀?

其實睇返數據喺吉隆坡嘅豪宅,七年以呢隻係升咗唔夠一倍, 就知道投資馬來西亞真係得啖笑, 不過如果真係諗住得閒過去渡假, 以馬來西亞嘅水平嚟計,其實會比香港便宜小小, 馬來西亞喺街市買餸同埋買海鮮真係便宜到喊, 出街食飯一啲都唔便宜, 超級市場買嘢整體只係平香港少少, 環境真係比香港舒適好多, 同埋治安差,好多人打劫搶搶嘢

男爵府

mtangm 發表於 18-10-18 01:09

排華的

其實印尼先至排華,馬來西亞當地有多華人

複式洋房

第一如果要講排華,好多地方都排華,英美澳紐加都有。

第二MM2H只是移居不是移民,成功申請後你可以係果度住一日其他日子係香港或住其他地方都得,沒有停留日期限制而且不需要放棄原有國籍。

第三治安,應該無人會穿金戴銀周身名牌出街卦,住吉隆坡相對比較安全。

第四現場香港宜家的環境,為日後打算又唔夠錢移民英美澳紐加的話,MM2H未嘗唔係一個選擇,為自己及家人留一條後路。

大宅

馬來西亞貪污好勁,無法無天!

首頁

尾頁

跳至