請教番禺長隆水上樂園附近洒店

ling426
|
想帶小朋友去番禺長隆水上樂園2日一夜,請問除左住長隆,附近有冇其它洒店近水上樂園?謝謝!
youhello507
|
一睇網站,已見到大量
ling426
|
youhello507 發表於 18-5-16 10:26
一睇網站,已見到大量

Google嗎?
大笨鐘
|
我試過用㩗程搵,show 出嚟嘅都係 local apartments,我唔敢住,訂返長隆自己間酒店。如果可以坐地鐵,唔使喺正樂園附近,周圍有好多選擇,國際品牌嘅都有!
大笨鐘
|
廣州亞特蘭酒店都算近,不過都要搭車

利申:我未住過

youhello507
|
係呀, apartment , 冇咩問題

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
ling426
|
大笨鐘 發表於 18-5-16 10:48
我試過用㩗程搵,show 出嚟嘅都係 local apartments,我唔敢住,訂返長隆自己間酒店。如果可以坐地鐵,唔使 ...

我都係咁唸,所以問吓有冇jm住過。
youhello507
|
再唔係,市中心,都好快去到

我一向唔會住樂園裡面
ling426
|
youhello507 發表於 18-5-16 11:39
再唔係,市中心,都好快去到

我一向唔會住樂園裡面

廣州市中心?
youhello507
|
ling426 發表於 18-5-16 11:43
廣州市中心?

番禺,一個 mtr 站
ling426
|
youhello507 發表於 18-5-16 11:45
番禺,一個 mtr 站

請問你住邊間?坐巴士返香港麻煩嗎?謝謝
youhello507
|
ling426 發表於 18-5-16 11:50
請問你住邊間?坐巴士返香港麻煩嗎?謝謝

我果時住萬達 apartment, 又大,又平,樓下大商場,uber 去 rm20,15mins,食嘢好多選擇

回程我搭高鐵返福田,俾了rm$2, 搭半小時到火車站,體驗比法國 tgv,日本新幹線更快更平的高鐵

如果唔係住上水,講方便,都係搭直通巴士舒服d

巴士站,就係市中心,的士,mtr去唔貴的

ling426
|
youhello507 發表於 18-5-16 13:00

我果時住萬達 apartment, 又大,又平,樓下大商場,ube ...

謝謝
joeyjoey223
|
我book 左小隱公寓,樂園附近的
joeyjoey223
|
youhello507 發表於 18-5-16 13:00

我果時住萬達 apartment, 又大,又平,樓下大商場,ube ...

請問你去既時候搭咩車?
我仲未知點搭好
我本人住大埔,家姐住粉嶺,
但我地另一半要在西營盤收工先join埋一齊去,都唔知點搭好。
youhello507
|
我去時係去廣州,所以羅湖搭火車

如果你大埔果頭,都係火車去落馬州,轉高鐵

or 羅湖轉巴士

hk 島人士,唯有就一就

冇乜理由叫個粉嶺出 mk, 又再搭車返大陸掛