如何確定層樓是否凶宅?

維尼winnie
|
睇樓前,地產不肯透露詳細地址,但若是凶宅,睇都費事睇啦,但聽聞細舖好多時會扮唔知隱瞞買家,咁點至可以確定呢?
電腦怪傑
|
維尼winnie 發表於 18-5-16 05:57
睇樓前,地產不肯透露詳細地址,但若是凶宅,睇都費事睇啦,但聽聞細舖好多時會扮唔知隱瞞買家,咁點至可以 ...

最初步去網上估個價先
summerize
|
睇樓前,地產不肯透露詳細地址,但若是凶宅,睇都費事睇啦,但聽聞細舖好多時會扮唔知隱瞞買家,咁點至可以 ...

我會自己搵幾間銀行估價,問下看更,再喺臨約上簽業主確定呢個單位唔係兇宅,需然唔知有幾大作用,但做咗好過唔做
20150618bb
|
唔可能,佢有責任話比你知,重有銀行唔估價呢件野可能有問題.
wmkcnw
|
最準確係直接找經x估价, 我試過早上10點問, 佢下午5點就有估價。凶宅一般大行都唔估
電腦怪傑
|
啲大凶會同層其他單位都無網上估價
有殺錯無放過
ayuka1100
|
如果自殺銀行好多都估到價,因為銀行未必有資料架
an1839
|

你樓都未睇,佢點會講實際層數俾你聽

點知你係咪同行了盤