夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

子爵府

環保接龍勳章 畀面勳章

我同c6相識了二十年,結婚十四年,我五年冇工作,有一個十歳及八歲小孩,上年十二月尾,發現c6有女人,我問他是不是想離婚?佢話不想,佢話佢仍愛我及小孩,我叫佢同小三斷絕關係,佢叫我比D時間佢,佢話小三同佢好夾,後來叫我接受小三,我話唔可以。😡三月尾話同小三分開了!其實欺騙我,我朋友話佢唔想提出,因為佢變了衰人,同埋返唔到轉頭,我朋友叫我請工人,出來做野,有自己圈子和工作能力,之後想想去向!

繼續忍,扮冇野,還是同佢提出分離婚?我自己十五十六,離婚小孩好慘!贍養費會拖好耐,如果我請了個工人,離婚後佢不俾錢我咪好大開支!sister們你們有何看法?

侯爵府

SAGO 發表於 18-5-16 06:24
我同c6相識了二十年,結婚十四年,我五年冇工作,有一個十歳及八歲小孩,上年十二月尾,發現c6有女人,我問 ...

你唔請工人出黎做野,離婚後佢唔俾贍養費,你食乜?
如果你樣樣都離唔開佢,就唯有繼續忍

禁止訪問

好媽媽勳章

象牙宮

我同c6相識了二十年,結婚十四年,我五年冇工作,有一個十歳及八歲小孩,上年十二月尾,發現c6有女人,我問 ...

佢有多少資產?

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

……

子爵府

回覆樓主:

點解?
。一個太太一個情人,享齊人囉!
。離咗要背負惡名或自己承受唔到俾人知做賤男
。錢
。唔肯面對唔負責任
。都唔排除仲有啲多感情,對得多都有嘅,梳化坐耐咗都唔捨得換啦

做得出呢啲嘢,非常不尊重你又呃你,應應問自己,點解唔離婚

子爵府

唔好掛住d 贍養費
一定要出去做嘢,自己賺錢,擴闊生活圈子,增加返自己的價值同自信心

自己有手有脚,自己可以揾到錢,你覺得離婚後,佢會唔養仔女咩?

請工人,去揾工,工人錢叫你C6 俾,你可以當佢死嘅,總之,家庭開支,一如以往,佢俾晒,你去做嘢,賺錢儲彈藥

既然,佢唔肯離婚,試吓咁樣行住先

子爵府

環保接龍勳章 畀面勳章

謝謝大家!我開始有少少方向了!🙏🏼

翡翠宮

回覆樓主:

揾工啦

瑪瑙宮

佢仍愛你同小孩當然係真, 不過係家人果種, 唔想離婚, 唔想適應無左家人之餘, 佢唔想有野煩(撫養權), 唔變个家就由你跟晒, 又可以住小三溫柔鄉, 反而錢對佢唔係好大問題, 个小三也未必想做後母喎.

唔變佢最著數. 唔變對你你自己又點睇勒. 暫時唔變可以, 長遠你都要自己有收入養到自己, 佢幾時飛你唔知的, 可能等小孩自立結婚搬走, 可能到時先接小三入宮 (未必係而家尼个), 重留你响處阻訂?

子爵府

環保接龍勳章 畀面勳章

回覆 Nancy20090615 的帖子

你說得對,佢話變了親人,小三想結婚,但暫時佢不想離婚,晩晚也有回來,但好夜!可能未有地方同居!朋友們叫我離婚丶取贍養費!

子爵府

環保接龍勳章 畀面勳章

我有提議離婚,但c6話咁樣對小朋友不好!我話你咁樣對我不好啦!😡我打算請工人,出來做野!男人真是靠不住😑

男爵府

畀面勳章

其實小朋友都唔細,可解釋給他們知你們為何離婚,既然你唔接受佢享齊人福,你就要的起心肝搵工!

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

如果佢話愛小孩係真, 無理由唔俾錢養細路, 至於你自己, 為自己長遠計, 出番黎做野對你有利!

子爵府

回覆樓主:

係我直頭搵小三出嚟傾,叫佢快D接返咗個c6,不過要比足贍養費。

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

SAGO 發表於 18-5-16 11:46
回覆 Nancy20090615 的帖子

你說得對,佢話變了親人,小三想結婚,但暫時佢不想離婚,晩晚也有回來,但好 ...

…………

琥珀宮

贍養費判咗都可以走你數架,一個咁無責任感的男人,你都係實實際際出去搵份工好過啦

水晶宮

SAGO 發表於 18-5-16 11:53
我有提議離婚,但c6話咁樣對小朋友不好!我話你咁樣對我不好啦!😡我打算請工人,出來做野!男人真 ...

叫佢請工人湊小朋友, 小朋友全部洗費都要佢俾, 你自己打工有錢就收埋儲起佢。。。

見步行步先啦

侯爵府

細姐姐 發表於 18-5-16 08:06
唔好掛住d 贍養費
一定要出去做嘢,自己賺錢,擴闊生活圈子,增加返自己的價值同自信心

男爵府

回覆樓主

竟然係咁,你就吾好離婚 家用你個個月拎足 小朋友有咩費用叫佢出。小三見你老公吾離婚 一定嘈。一嘈煩你老公 可能會覺得小三煩而分手

首頁

尾頁

跳至