你地覺得呢位男同事賤唔賤?

sunnymama2
|

個男同事問某女同事(公認唔係靚女)攞report, 個女同事話未得呀,好核凸呀(指份report)。個男同事話,核凸又唔係睇你,快d俾我啦。講完走左去。

個女同事又冇乜野,但我聽完好嬲,係我有問題嗎?我好想幫口寸番個男同事。

大家覺得呢?你地會寸番個賤男嗎?
cherrieloy
|
sunnymama2 發表於 18-5-16 08:14
個男同事問某女同事(公認唔係靚女)攞report, 個女同事話未得呀,好核凸呀(指份report)。個男同事話,核 ...

我又覺得冇野,感覺似佢地兩個熟先會咁講,丕時男同事咀賤嗎?
choco_soup
|
唔覺得好賤,你多心了。
KoneyB
|
呢件事好正常
有冇其他例子?
jumphigh
|
冇问题,你唔好咁多事
sunnymama2
|
cherrieloy 發表於 18-5-16 08:16
我又覺得冇野,感覺似佢地兩個熟先會咁講,丕時男同事咀賤嗎?

唔係熟喎,係唔同部門
hellohellojenny
|
我覺得無野喎,會唔會你多心咋
sunnymama2
|
jumphigh 發表於 18-5-16 08:18
冇问题,你唔好咁多事

仲有工作上的其他野,覺得佢唔好人。

我覺得人生攻擊一個女性的樣貌,大家都覺得冇所謂?
tkop
|
sunnymama2 發表於 18-5-16 08:14
個男同事問某女同事(公認唔係靚女)攞report, 個女同事話未得呀,好核凸呀(指份report)。個男同事話,核 ...

点解好嬲
Reema
|
你覺得佢講緊女同事?
jumphigh
|
sunnymama2 發表於 18-5-16 08:21

[核凸又唔係睇你]
唔等於[又冇你个样咁核凸], 冇攻擊你同事喎!
tkop
|
sunnymama2 發表於 18-5-16 08:21

有攻擊到樣嗎
jumphigh
|
根本係你自己觉得同事唔靚, 以為人哋都覺得係咁,自己联想人地話佢样核突,根本你自己有问題, 鬼在你心中
girlbear    發表於 18-5-16 12:53
Wendy1017    發表於 18-5-16 11:16
BEBIBE    發表於 18-5-16 09:52
小花頭
|
jumphigh 發表於 18-5-16 08:25
根本係你自己觉得同事唔靚, 以為人哋都覺得係咁,自己联想人地話佢样核突,根本你自己有问題, 鬼在你心中 ...

同意
seaman1982
|
唔覺賤
華華子
|
我反而想知道點解女同事話份報告核凸

好少聽人用核凸來形容份報告
日本成
|
無野嘅,同佢講下笑姐⋯⋯
我覺得如果係衰應該係即場爆個女同事點解份report仲未得?仲要等幾耐?之後黑面走人
milktealai
|
根本係你自己觉得同事唔靚, 以為人哋都覺得係咁,自己联想人地話佢样核突,根本你自己有问題, 鬼在你心中 ...

elysemama
|
好奇一問,乜野report 會用核凸來形容?
vivibabyvivi
|

同意