身邊多自我中心,又勁負能量既人嗎?

katyiplee
|
我覺得一個都嫌多,但我身邊有兩個。成日聽佢地呻,覺得好煩。我多數都唔理,唔回應,但佢地講極都仲有。
Poyau
|
katyiplee 發表於 18-5-16 09:03
我覺得一個都嫌多,但我身邊有兩個。成日聽佢地呻,覺得好煩。我多數都唔理,唔回應,但佢地講極都仲有。
...

介紹佢兩位認識互呻 可能負負得正
mercurycc
|
有 !每次都無限loop,煩爆,我地唔理佢的。
bero
|
mercurycc 發表於 18-5-16 09:23
有 !每次都無限loop,煩爆,我地唔理佢的。
你都好可以唔理, 但果個係我家人, 無得唔理
katyiplee
|
bero 發表於 18-5-16 09:25
你都好可以唔理, 但果個係我家人, 無得唔理

一個我99,一個我隔離同事。我而家會十次應一次
katyiplee
|
Poyau 發表於 18-5-16 09:18

係咁科學就好
papagirl
|
呢個人係我亞媽,又唔可以唔理佢,唉,每次聽完佢呻都唔舒服幾日,只係打電話都咁強大負能,所以我見面一定帶埋丈夫,因為佢係度我媽就唔會呻
Jane1983
|
我好怕,因為我有個好親的親人係咁,我由小學開始就做佢的堆填區。不過可能聽到爆晒quota,近2年我覺得好頂唔順。一係選擇性失聰,一係佢講我就tune out。
bero
|
katyiplee 發表於 18-5-16 09:27
而家好似梗有一個係左近
katyiplee
|
呢D係咪叫見怪不怪
我覺得每個人都有自己既情緒,咁當然講左出黎佢地係舒服d.但我好多時覺得佢地呻埋d雞毛蒜皮既事,成日都覺得佢自己好慘。但慘過佢地,大有人在。我地要感恩自己唔係最慘
Angel_Rose
|
好提議,等佢地以毒攻毒,中和返~
回樓主,我啲朋友啲親戚中有依啲人,但一個吳好彩,某啲原因佢介紹左佢親戚我識,為著朋友同家人啲難處,我只可以同佢保持距離
katyiplee
|
Angel_Rose 發表於 18-5-16 10:15
好提議,等佢地以毒攻毒,中和返~
回樓主,我啲朋友啲親戚中有依啲人,但一個吳好彩,某啲原因佢介紹左佢親戚我 ...

講笑就得,現實邊有可能。介紹完可能後果更糟
貓頭雀
|
katyiplee 發表於 18-5-16 09:27

隔離同事可怕過99 一日對足九小時,無得走。
JD930
|

哈哈
Angel_Rose
|
katyiplee 發表於 18-5-16 10:17
講笑就得,現實邊有可能。介紹完可能後果更糟
現實真係有人咁做!我契姐啲朋友,有啲我都識,當中有二人已反面,契姐想佢地和好,就搵佢地做姐妹,想趁機令佢地和好,同時契姐搵我做全日司儀,上午帶rundown,講吉利說話,夜晚先正式司儀,同時要我睇實果兩個毒毒的朋友,以防出事,但最終你講中左,係出左事呀,契姐事後怨我辦事不力
katyiplee
|
Angel_Rose 發表於 18-5-16 10:39
現實真係有人咁做!我契姐啲朋友,有啲我都識,當中有二人已反面,契姐想佢地和好,就搵佢地做姐妹,想趁機令佢地 ...

負負得爆負
ac917
|
有,全部係同事,有個個樣掩掩悶悶,講野hee hee 鞋鞋,有個女嘅成日講呢個衰嗰個衰,又鬼煩!
TiffChan
|
好釆一個都。有都俾我鬧走。一有人煩我都會勁燥狂。嗔得多一定俾我鬧得好金。真係冇人中意聽真話。你試下句句到肉,佢地走得走唔切。
tester5
|
katyiplee 發表於 18-5-16 09:03
...

都有,我幾怕呢種人,會自動skip或避開。最好冇交流。我既時間好寶貴,冇空間浪費時間係佢地身上。
loveclementine
|
有,隔離部門個女人,
見親佢行過來我都避開。