興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

子爵府

Cheuk2012    發表於 18-5-24 22:54

版主

減齡達人勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 熱血勳章 畀面勳章 版主 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 KMALL特別版勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

sorfn89 發表於 18-5-16 09:03
水種?
好厲害

唵嘛呢叭咪吽      
ॐ मणि पद्मे हूँ
ༀ་མ་ཎི་པད་མེ་ཧཱུྃ

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

回覆樓主

賞心悅目

翡翠宮

BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

好勁呀

大宅

求問係買種子種??

子爵府

kiko37 發表於 18-5-17 09:11
求問係買種子種??

唔係真嘅<牽牛花>呀,其實係<蕃薯>嘅花,外表同牽牛花差唔多

子爵府

wong2323 發表於 18-5-16 12:05
水種?
好厲害

係水種,但係唔係真嘅<牽牛花>,比我標題呃咗,其實係<蕃薯>嘅花

子爵府

回覆樓主:

<蕃薯>花開咗一日就謝了,所以詩道 <花須堪折直須折,莫待無花空折枝> 係無錯㗎

今朝返到去公司,花已經收埋晒,無耐仲跌埋(emoji)

珍珠宮

2024年龍年勳章

sorfn89 發表於 18-5-17 17:57
唔係真嘅呀,其實係嘅花,外表同牽牛花差唔多

咁奇,
用蕃薯種出嚟?

子爵府

panda361 發表於 18-5-17 23:57
咁奇,
用蕃薯種出嚟?

係呀, 原本種喺天台,見有花開,蕃薯藤又長,咪剪咗佢來插囉。今日返到公司,又開咗兩朵花,以為個花蕾咁細,唔會開(emoji)

伯爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

回覆 sorfn89 的帖子

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 KMALL特別版勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

sorfn89 發表於 18-5-17 17:59
係水種,但係唔係真嘅,比我標題呃咗,其實係嘅花

咁都種到開花
唵嘛呢叭咪吽      
ॐ मणि पद्मे हूँ
ༀ་མ་ཎི་པད་མེ་ཧཱུྃ

象牙宮

2021可愛聖誕B勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

回覆樓主:

翡翠宮

嘩,真係勁似牽牛花,真係如有雷同實屬巧合

琥珀宮

回覆 sorfn89 的帖子

Beautiful

子爵府

facialchung 發表於 18-5-24 13:49
嘩,真係勁似牽牛花,真係如有雷同實屬巧合

今日仲有一朵花開,應該是最後一朵,因為無晒花蕾了

水晶宮

2018復活節勳章 夏天玩到顛 hashtag旅遊勳章 DHA勳章

sorfn89 發表於 18-5-17 17:57
唔係真嘅<牽牛花>呀,其實係<蕃薯>嘅花,外表同牽牛花差唔多

第一次見蕃薯長,真係比你呃倒添

You may say I'm a dreamer but I'm not the only one.

珍珠宮

回覆樓主:

首頁

尾頁

跳至