自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

王國教室勳章

小華子 發表於 18-5-17 08:36
我屋苑都有好多小朋友自己一個落去玩,其實全部都係熟悉嘅街坊,啲家長以為街坊會幫忙睇住下。
問過一個女 ...

我以前住嗰度都係,我帶小朋友去平台玩。有d仲係幼稚園,乜都講曬俾人聽,地址,電話,學校,細佬幾歲,父母做乜
我話小朋友唔好同人講咁多,佢話佢一向都自己出嚟玩。
其實我覺得平台都可以有壞人㗎,點可以咁放心㗎

珍珠宮

王國教室勳章

lovelycats1 發表於 18-5-17 09:50
睇到而家啲父母仲可以咁放心,我真係好担心,點解啲危機意識咁低。
我自己小一時已經要自己 ...

我明白你。
我細個都响香港俾人非禮過,其實當時我知乜事,但就係反應唔到。又係核突的叔叔,所以點解我會咁大反應,真係好多呢d衰人!

我以前有個同學,佢細個係俾自己個uncle 非禮好多好多次,後來佢忍唔住同媽媽講以後都唔想去佢地住嗰邊。

子爵府

回覆樓主:

瑪瑙宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

七歲太細個, 一定唔比佢自己出去!!

瑪瑙宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

七歲太細個, 一定唔比佢自己出去!!

珍珠宮

王國教室勳章

日本成 發表於 18-5-17 10:24
我諗返我以前小學果陣,阿媽接我同阿妹放學,仲有另外一個女仔順路一齊行返去(個女同學係自己返屋企),行過 ...

全世界的公園都會有機會見到賤人。
我細個住外國,有d男人2x-6x歲,有打扮一下,會同小朋友(男女都會)講,我隻狗病左啊,咁當時年紀,個個都喜歡狗,就會話去睇佢。
一係就話佢狗入到嚟公園唔見左,叫一齊搵就帶小朋友行到去樹林嗰邊度

主題公園都會啊!問你食唔食雪糕又話佢個女同你一樣大叫XX,你有無同佢見過?

所以大家要小心,去旅行都係

珍珠宮

王國教室勳章

ccpbob 發表於 18-5-17 11:41
令我醒起之前係cwb,同老公行完街去停車場攞車,搭lift時已經見到一位大約5-6歲既小朋友自己一個,之後岀lif ...

咁樣好危險!點可以咁放心?停車場可以有好多危險好彩小朋友見到你,望就望佢媽媽會反省下。

珍珠宮

王國教室勳章

yiu_mimi 發表於 18-5-17 11:35
唔好話你仔7歲, 我諗我要我仔中學先放心佢自己一個人返學/放學/出街

係囉,仔女一樣危險啊

珍珠宮

王國教室勳章

~緣~ 發表於 18-5-17 10:19
樓主心地好 而家真係好多變態佬,唔好話遇到變態佬呀,如果行出去俾車車死咗點算 佢父 ...

謝謝,我平時無咁多事㗎。
因為之前試過好心,俾人話,話到我好怕幫人但嗰一刻唔知點解個心好唔舒服,想像到會有唔好事。
六歲,有乜事都唔識應付,係啊,有車都唔危險

琥珀宮

日本好似特別多依D勁變態的男人

大宅

回覆樓主

又係以前年代,30年前
發生地點係公園,
我爸媽又係叫我自己去公園玩,點知比個叔叔非禮
我個陣8歲,細膽怕事,最鐘意睇警訊。所以好小心保護自己
叔叔話我跑左咁耐要幫我做按摩,我就比佢由膊頭按到去胸部,個陣唔識咁多只知情叔叔人很好。
叔叔一路按一路話帶我去買糖食,叫我去。
我話唔去。佢不停咁問
最後有街坊見到搵我呀爸,我爸9秒9打個男人,佢個陣係公園附近士多打痳雀(emoji)

珍珠宮

王國教室勳章

Swong919 發表於 18-5-17 12:02
又係以前年代,30年前
發生地點係公園,
我爸媽又係叫我自己去公園玩,點知比個叔叔非禮

死賤佬!

聽到都嬲!

男爵府

減齡達人勳章

Ashleycorina 發表於 18-5-16 12:19
日本新聞七歲女孩被鄰居所殺

令我想起韓國果套真人真事既戲

首頁

尾頁

跳至