小學畢業謝師宴⋯

lololala
|
你哋小朋友小學畢業謝師宴招唔招待家長架?

如果家長可以參加,大家又係咪一定會參加?
clarasun
|
仔學校有招乎家長,肯比$就得,但我仲說服緊佢自己去,我真係完全冇興趣去同D家長social
lololala    發表於 18-5-16 12:56
PUIPUI2000
|
lololala 發表於 18-5-16 12:20

梗係去,但要返工,最好的安排在六,日
(Samantha)
|
酒樓食 人頭收費,我完全無興趣 只得亞女自己去。
tsung
|
自己無參加
Poyau
|

參加
snoopy888
|
個女迫我參加, 話個個同學都帶父母去, 我係個唔鍾意SOCIAL的人, 連D家長我都唔識,我都唔知到時點算.
lololala
|
我都同大家一樣想法,傾向唔想去,同埋小朋友同家長係分開坐嘅,去到同D家長唔知講乜好,淨係低頭玩手機咁又有乜謂⋯
lololala
|

Repeated
C.Humphrey
|
我會去,叫埋老公去
支持個女,完成小學階段
影下相都好,個個同學有父母去自己無好慘架
Yuki_Yeung
|
我會去,去到幫佢同好朋友影多d相留念

小學階段佢地應該仲想父母陪去
熱媽
|
回覆 lololala 的帖子

呀囡學校只係學生同老師係禮堂叫到會吃午餐(返學日價錢仲好經濟),無得叫家長去,因係佢地謝師。
kitkit218
|
自己冇去,女有去
heidys
|
無諗過想參加
julieko
|
一定會去,話晒都對左6年,我諗小朋友都好想家長去

除非間校學對小朋友好差
angiehouse
|

我女學校可以家長去,不過女話吾洗,佢地無家長在場重開心
blackberry
|
我地係家長俾錢酒店食buffet, 至少1家長陪同,我都係自己坐埋一邊
kam210
|
我個女叫我唔使去
DEVILY
|

我都有參加吖,自己坐埋一邊
吖女就周圍同同學老師影相留念好開心。
學生又會唱歌給老師答謝,
其實之後都冇咩機會再聚埋一齊。
jackiemei
|
我會參加、除非女唔想