氣管敏感咳真係好辛苦

katherine.k
|
喉嚨又痕癢,睇政府醫生又吾肯開氣管藥比我
有冇人可介紹我去藥房買?
EmilyBB
|
katherine.k 發表於 18-5-16 18:00
...

藥唔可以亂食,睇私家醫生啦!
c6t6m6
|
睇私家,唔慳得
chingnoknok
|
...

可以直接同葯房講要敏感止咳葯,我都買過幾次
Poyau
|
...

問吓私家醫生意見
happylife1210
|
...

我都同你一樣咁咳,都係睇私家醫生食氣管藥同飲咳藥水,食完藥鬼咁眼訓,又要返工,咳左成個月都未斷尾呀
Amyw..
|
有無試過這裡JM 介紹的偏方:蜜糖浸白蘿蔔?
hellohellojenny
|
我都好容易會氣管敏感咳,真係咳到甩肺,一定要戒凍飲
ctsang1006
|
我食極西藥都好唔到,最後中醫攪掂
laukkk
|
Amyw.. 發表於 18-5-16 19:11
有無試過這裡JM 介紹的偏方:蜜糖浸白蘿蔔?

呢個得,我上次試過真係咳少好多
j_joycie
|
首先要戒絕凍飲生冷野
魔怪媽媽
|
我飲燉檸檬好返
c1h2a3u42018
|
自己唔好亂食藥呀~試下介cold 野, 飲warm water, 天氣熱都冇辦法!
katherine.k
|
半年前係度有個姊妹講又係氣管敏感寫左個藥名比我,好彩我抄低左,以為係氣管藥,後來上網check係止咳化痰藥,頭先叫c6落街同我買左,1排10粒要88元,堅掂
我9:30食左到而家都冇扯蝦,今晚有覺好訓啦
annlee
|
katherine.k 發表於 18-5-16 22:55
半年前係度有個姊妹講又係氣管敏感寫左個藥名比我,好彩我抄低左,以為係氣管藥,後來上網check係止咳化痰 ...

請問邊隻?有圖藥名?
beautymimi
|
我之前又係唔想睇c家,自己買咳水,點知越病越利害,最後都係搵c家,睇左兩次,食足兩星期抗生素,終於好番!
而家舒服曬!有d$真係唔慳得!
yuensiu
|
我女氣管敏感都攪左2個幾月 又係食氣管藥先得,最近先叫好少少
LucaLuLu
|
係囉,唔好慳,睇私家啦
Tiffany2
|
katherine.k 發表於 18-5-16 22:55
半年前係度有個姊妹講又係氣管敏感寫左個藥名比我,好彩我抄低左,以為係氣管藥,後來上網check係止咳化痰 ...

請問可否告知藥名?我都氣管敏感咳到腰痛!
hilaryashley
|
我都咳左成個月, 好困擾! 你地有無痰或鼻水倒流呀?