婆媳關係

跳至

首頁
12345...6

尾頁

複式洋房

大隻熊貓 發表於 18-5-16 23:37

1. 憎人富貴嫌人貧

算人最后算死自己,睇钱好重,爛賭

大宅

畀面勳章

回覆樓主:

我99都好識做人,所以我地 一齊住但係都冇乜嘢,只是有點偏心

琥珀宮

Cokegirl 發表於 18-5-18 16:07
除左7.

儲物狂

複式洋房

回覆樓主:

自私
自大
自以為是
迷信
大使 (變相要我老公請佢朋友食飯)

別墅

全中, 加多樣, 好鍾意離隔人, 把口勁衰,個個同我好既人(佢d親戚)佢就唔抵得,唱衰我等我地关係唔好, 事實並非如此, 真係罪大惡極, 孽障難除!😠😈

別墅

回覆樓主

污糟,自大,貪心 ,煮野難食,粗心大意

複式洋房

mooncake100 發表於 18-6-10 02:59
全中, 加多樣, 好鍾意離隔人, 把口勁衰,個個同我好既人(佢d親戚)佢就唔抵得,唱衰我等我地关係唔好, 事實並 ...

我99好鍾意挑撥離間,挑撥我同我老公,挑撥我老公同姑仔,挑撥我老公同佢阿嫲,挑撥我老爺同老爺啲家姐阿妹.....正一攪屎棍!

子爵府

回覆樓主:

得一個:「完全沒法在她身上找到丁點優點」!

子爵府

好媽媽勳章

1. 憎人富貴嫌人貧
奶奶基本上相處到. 唯一吾好係有齊三高都吾介口; 令人擔心.

大宅

回覆樓主

自己寒酸又睇唔起人,公眾場所成日好無禮貌咁厲住d陌生人;成日講是非,又鍾意同c6打新抱小報告;發錢寒,經常想c6俾晒d錢佢,覺得我洗晒佢仔d錢!實情公一份婆一份我地兩個好多野都aa制;小器,唔抵得我媽幫我揍仔,成日左嫌右嫌,變態!

伯爵府

回覆樓主

污糟,懶,大陸文化,行為鬼鼠,八婆講事講非

禁止訪問

珍珠宮

畀面勳章

回覆 大隻熊貓 的帖子

你講個D,我99中晒
仲有諸事8掛,乜都要理
我地放假就要响屋企對住佢(不過我彩佢都傻)
鐘意買野,,,屋企有又買,冇又買(總之有得洗錢就覺得好威)
鐘意煮大堆野,然後放雪櫃,,,擺10日8日至食當閒事(重點係佢90+歲都仲好食得,,,隔咁耐食又冇事果度好野)
負能量爆燈,,,成日呻想死,,,鐘意就話自己想死,,,唔鐘意就話後生嫌佢煩想佢死

總之對住佢唔抑鬱都已經好好彩

別墅

回覆樓主

貪錢、虛偽、成日問東問西、懶過隻狗、話我搶走佢個仔,依家走黎搶番我個女、唔識控制自己情緒,無論我大肚定生完bb都要受佢氣⋯⋯⋯

大宅

1. 憎人富貴嫌人貧

只有一樣。冇腦。

伯爵府

偏心,當我個仔佢個孫透明,偏心另外兩個孫,乜都無我個仔份,明明一齊坐係間屋到,都可以淨係預兩個孫既份量,無我個仔份
污糟辣達
講野9唔撘8

有你每一天在我身邊,活著是多好和幸福,多謝你!我愛你

複式洋房

回覆樓主:

污糟 拎d地布同衫褲一起朗

成日信埋d街坊街里講既野, 啊邊個話咩好,自己新抱講既就聽唔入耳

諸多意見, 張大床買幾大都關佢事, 又唔係佢訓

洋房

我都唔知我99係好定唔好...我99係好傳統既女性, 唔識字, 一生為左頭家, 8個子女 (6女2子)...
結婚兩年幾, 我c6堅持要住係99附近....weekend一定會返99家食飯, 平時我99就成日叫我地返佢屋企食飯, 唔好自己煮, 返工已好辛苦, 返黎食咪好囉......但我認為結左婚自己有頭家, 就要獨立架啦, 如果唔係, 咁結婚黎做咩, 不如唔好結, 可能我個性比較硬頸, 唔鍾意人管住我....我亦有將呢個睇法同我99講過, 佢話你鍾意囉, 你鍾意煮就煮囉...咁我以為佢明白啦, 點知, 第二日又打黎問我, 今晚返唔返黎食飯?.....我真係覺得勁煩, 咪講左平日唔返囉....點解要咁長氣既....我答佢唔返丫, 佢又話咁我今晚拎d送/湯比你........天啊, 我買左送喇....你比我自己攪得唔得....另外, 我99煮野食好肥, 佢又鍾意煮好多, 係咁叫我食, 仲郁手郁腳, 我一停口, 就拍我手踭, 你夠喇, 食啦, 食多d啦, 如是者, 直至我離枱.......我真係好想爆....你拍夠未丫.....

佢又成日叫個仔食多d, 飲多d湯, 阿仔你瘦左, 阿仔你黑左.....你食多d野啦.......係咪話我冇啖好食比佢個仔.......

有時真係好難受.........

我都唔知自己係身左福中不知福.....

複式洋房

日月水火 發表於 18-6-2 22:22
陰濕
搬弄是非
人前扮對我好

1⃣️樣(emoji)經常影后上身

珍珠宮

Winwin0410 發表於 18-7-19 15:30
我都唔知我99係好定唔好...我99係好傳統既女性, 唔識字, 一生為左頭家, 8個子女 (6女2子)...
結婚兩年幾, ...

你99既關心過咗龍,有時食夠就唔想食,夾硬要迫人食到撐住個胃都好辛苦吓。
講完當聽唔到係好多鄉下99既通病。唔知係咪俾太99訓練慣咗,啲99都成日當聽唔到。呢樣最唔好。

首頁
12345...6

尾頁

跳至