家庭理財

跳至

首頁

尾頁

男爵府

本人已4x聽朋友講保障大,(emoji)️(emoji)️人知買得過嗎,可以講講

子爵府

ELJCHL 發表於 18-5-17 13:36
本人已4x聽朋友講保障大,(emoji)️(emoji)️人知買得過嗎,可以講講

4x不是問題,只要無病無痛就可以買

大宅

回覆 ELJCHL 的帖子

這公司亂七八糟, 行政混亂 ,拒賠很多亂扣保費

男爵府

eemother 發表於 18-5-17 22:57

咁誇張?我見大公司應該好d

I love my dear husband and dear daughter.

複式洋房

ELJCHL 發表於 18-5-18 09:04
咁誇張?我見大公司應該好d

佢大間但唔係專做醫療,搵d 專做醫療的保險公司如Cigna ,保障及服務都會較好。

大宅

eemother 發表於 18-5-17 22:57

呢啲說話要講真憑實據,保險係有投訴委員會,如果客人認為有不公道,係可以要求裁決。而且安盛理賠係業界真係做得好,取得理賠管理大獎,如果好似你講得咁混亂,冇質素點攞?

安盛全球品牌排名一直領先,全球醫療保險池大,問題可能係agent有冇認真做,跟得好唔好,客人又有否誤解啫⋯⋯

樓主問安盛安心,屬於中級醫療計劃,保險係長線計,仍建議先做分析了解自己個人需要再作選擇。
Don't worry, be happy to yourself and your family!

大宅

jason111 發表於 18-5-18 20:16
佢大間但唔係專做醫療,搵d 專做醫療的保險公司如Cigna ,保障及服務都會較好。
...

佢同B記都係冇agent跟,除非你搵到個良心broker,否則有事你想搵人幫你同公司fight就難.....

而且好agent係可以介紹好醫生俾你,呢啲先緊要,買之前諗清楚。
Don't worry, be happy to yourself and your family!

首頁

尾頁

跳至