各位媽媽會唔會早餐食番隔夜麵包?

BabyCiu
|
各位媽媽會唔會食隔夜嘅麵包㗎?
我一般都係放工後先走去買包,多數係袋裝方包或提子包。其實咁樣食法係咪唔係咁好?
pigpiglamlam
|
BabyCiu 發表於 18-5-17 20:54
我一般都係放工後先走去買包,多數係袋裝方包或提子包。其實咁樣食法係咪 ...

未過期可以食呀,不過隔夜我會叮熱食囉
BabyCiu
|
pigpiglamlam 發表於 18-5-17 20:57
未過期可以食呀,不過隔夜我會叮熱食囉

無餡都要叮熱嗎
小小其
|
我會,仲經常食
pigpiglamlam
|
BabyCiu 發表於 18-5-17 20:59
無餡都要叮熱嗎

唔使好熱,個人覺得軟熟d好食d
BabyCiu
|
小小其 發表於 18-5-17 21:01
我會,仲經常食

都係前一晚買定第二日早餐嗎
BabyCiu
|
pigpiglamlam 發表於 18-5-17 21:03
唔使好熱,個人覺得軟熟d好食d

謝謝分享
mana_kat
|
我會呀,封好D, 同埋最多食隔夜一日嘅
GCHK
|
會亞,有時都會提前一晚買定第二日嘅早餐
小小其
|
BabyCiu 發表於 18-5-17 21:14
都係前一晚買定第二日早餐嗎

係呀,有時仲隔2日,因為半夜肚餓時食麵包最方便,但我通常係無饀麵包
mocha20150323
|
我係食隔夜麵包,冬天就有餡,夏天就買無餡
我要做媽媽
|
我都覺得未過期可以食架
rosey2056
|
我係調轉,朝早買定可能宵夜食。無變就照食
BabyCiu
|
原來大家都有食開,咁我就放心買黎食啦
kmbb519
|
應該無問題掛,我通常買一包方包食兩三日
leomandy809
|
BabyCiu 發表於 18-5-17 20:54
我一般都係放工後先走去買包,多數係袋裝方包或提子包。其實咁樣食法係咪 ...

我由細到大都係食麵包做早餐,
都係前一日買定,只要唔好擺咁耐都得,
同埋我習慣用電飯煲整返熱個包,
唔想用咁多微波爐,又唔驚叮得過硬
after1717
|
會啊,叮熱或者焗熱食。
bluejadeball
|
我自己焗麵包,一食就幾日。
你擔心緊咩?
csc1016
|
kmbb519 發表於 18-5-17 23:01
應該無問題掛,我通常買一包方包食兩三日

我都係一包方包分三日食,冇問題。
haha748494
|
應該唔怕啩,又唔系日日咁食。