自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

回覆樓主

請教大家,已經加了家人在兌換名單,如想用分提升坐位,是否按兌換就能自動看到已經訂左位的資料?

伯爵府

熱血勳章

lilylily107 發表於 18-5-27 15:03
我可否在我account 內替家人換機票,但於他們的account內各自 扣除分數呢?thx

打去熱線做就ok
呢兩星期都打左幾次,易通
比如要出4張飛,但要扣2個戶口分數都可以
你對埋其他戶口資料即可
咁樣係一個booking, 一個ref
各自扣分

珍珠宮

eehhmm 發表於 18-6-29 23:50
請教大家,已經加了家人在兌換名單,如想用分提升坐位,是否按兌換就能自動看到已經訂左位的資料?
...

已經買左compatible 升級嘅機票?好豪啊~

大宅

eehhmm 發表於 18-6-29 23:50
...
You have to buy the most expensive econ class tickets for upgrade to Business Class. It is not allowed to have the cheapest tickets upgraded with the miles.
You can check the class category throughout the CX web site.

男爵府

1mocha 發表於 18-5-18 21:30
除了換機票,重有什麼底換?

有時有一萬幾千分就到期,或者唔夠換機票,我會用黎換小電器,我換過recolte 焗爐同iris ohyama粉色電磁爐+鍋,仲有Bruno,妳上AM網頁睇下,都好多野換

侯爵府

leedy 發表於 18-6-30 02:14
You have to buy the most expensive econ class tickets for upgrade to Business Class. It is not allow ...

謝謝!其實我家人其中一位是買學生飛,我又買不到經濟客位同佢坐,只有貴果款特許經濟有位,而我又想同家人坐埋一齊。

侯爵府

終極熊貓 發表於 18-6-30 00:11
已經買左compatible 升級嘅機票?好豪啊~

不是豪,而是學生票可以提升。

瑪瑙宮

大廚勳章

eehhmm 發表於 18-6-30 07:45
不是豪,而是學生票可以提升。

學生票可以提升?即係佢嘅class可以用分提升?因為一般票唔係每一款都能夠用里數你提醒座位嘅級數。。
喇麼撻沙 啪卡挖多
阿喇克多 沈瑪 沈潑躂沙
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

大宅

seaheart88 發表於 18-6-30 07:52
學生票可以提升?即係佢嘅class可以用分提升?因為一般票唔係每一款都能夠用里數你提醒座位嘅級數。。
...
x 2. Agreed

瑪瑙宮

大廚勳章

leedy 發表於 18-6-30 23:27
x 2. Agreed

樓主話佢買嗰張學生票class係可以upgrade。。。但我見多數都係合資格未必有位比你up。。。

喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

首頁

尾頁

跳至