30幾歲先箍牙,仲要落骨釘(箍緊牙既朋友一齊入嚟打氣)

beauty_lover17
|

其實本身D牙好齊,不過就有坊間嘅嘟嘟嘴同埋露牙肉,結左婚生左仔,老公唔介意但我介意(有無姐妹明白)。想cool牙好耐,而且愈睇影發現問題愈明顯,把心一橫去cool牙!
有鋼箍同隱適美,價錢差唔多,我知我呢D嘟嘟嘴最好用鋼箍,加上我上同下各少隻大牙,而鋼箍個醫生會落骨釘補個大牙既拉力,所以我決定落鋼
已經剥左牙、落左骨釘、上哂鋼箍,開頭D牙都好痹又無力...有冇都係箍緊牙既姊妹?

Jessieyin
|
加油
我之前都係鋼+落骨釘
crazy_ing
|
我下個月要箍 我都係鋼釘 1年
醫生話膠粒要年半
我都好緊張
misshunggg
|
回覆 beauty_lover17 的帖子

加油!最怕熱氣牙肉腫時最辛苦,但好快會習慣的
janetlam74
|
你地去边間cool?
arlingling
|
30歲箍隱適美
|
misshunggg 發表於 18-6-25 22:47

加油!最怕熱氣牙肉腫時最辛苦,但好快會習慣的

我個牙醫都OK喎,so far未生過飛滋,係之前剝牙嘅時候痛苦D, 上咗cool之後都冇乜嘢
|
crazy_ing 發表於 18-6-25 21:47
醫生話膠粒要年半
我都好緊張

一年?好快啊,咁你問題似乎唔係好大
|
arlingling 發表於 18-6-26 17:54
30歲箍隱適美

我有啲骨性,一定要用鋼箍
crazy_ing
|
beauty_lover17 發表於 18-6-26 18:04
一年?好快啊,咁你問題似乎唔係好大

我係因為磨裂左牙隻牙冇得救 佢要我cool上面隻爆牙落去補返位
arlingling
|

我都係呀, 牙醫都有同我講要手術先得,
不過箍左就一定有改善~
我剛剛箍左3分1個箍了,
牙醫都有話遲多少少後排上d鐵,
加強拉入個效果
|
crazy_ing 發表於 18-6-26 18:14
我係因為磨裂左牙隻牙冇得救 佢要我cool上面隻爆牙落去補返位

點解會磨裂左隻牙㗎??
|
arlingling 發表於 18-6-26 18:19

我都係呀, 牙醫都有同我講要手術先得,

咁你覺得有冇改善咗?會唔會落骨釘?
amylum
|
加油
crazy_ing
|
beauty_lover17 發表於 18-6-26 19:29
點解會磨裂左隻牙㗎??

壓力大訓覺時不自覺磨牙
Lycée
|

我都係嘟嘟嘴,之前都考慮鋼,但過唔到心理關(要見人), 最後做咗Invisalign 我有個fd開始用鋼cool, 剝牙同落牙釘,cool咗一年幾,跟住就轉隱形牙cool定型,冇咁刮嘴。有牙醫跟你的case會好d,比如揀大型上市集團果d dental care, 即使有咩complaint 都起碼可以跟足,服務會安心d
arlingling
|

我都有問過, 但牙醫話無需要呀~
不過我第4個月就開始用橡根拉啦~
Lmilky
|
beauty_lover17 發表於 18-5-18 18:22
其實本身D牙好齊,不過就有坊間嘅嘟嘟嘴同埋露牙肉,結左婚生左仔,老公唔介意但我介意(有無姐妹明白)。 ...

我同你case一樣,但無勇氣去實行,想問你咁整要幾錢?thx
cm204783
|
crazy_ing 發表於 18-6-25 21:47
醫生話膠粒要年半
我都好緊張
Sis 你揾邊個牙醫 箍?可以做我介紹嗎?thanks
cm204783
|
Jessieyin 發表於 18-5-18 20:21
加油
我之前都係鋼+落骨釘