迪士尼畢業禮

iamlazy
|
家長入去有咩做?可跟埋入去睇過程?有冇得一齊同公仔影相定解散後先可以自己排隊影?
Fishqqma
|
間間學校安排唔同。
同一學校唔同年份安排上已經有唔同!
iamiam
|
Fishqqma 發表於 18-5-19 06:18
間間學校安排唔同。
同一學校唔同年份安排上已經有唔同!

我都想知可唔可以一齊入去同佢影相,即係同公仔影相,著袍係室內?
Fishqqma
|
iamiam 發表於 18-5-19 10:37
我都想知可唔可以一齊入去同佢影相,即係同公仔影相,著袍係室內?

我女學校係可以嘅, 不過就唔係好多時間, 快影!
cheung2000
|
4月尾去左,家長俾錢入場(如有全年通行證會平啲),學生影完大合照就自由活動(大約10點幾),之後先搵米奇、美妮影相,排左個幾鐘

btw,記住帶個膠folder裝証書,我唔記得帶,現場買好貴
李露眉
|
我覺得身心疲累
Anson媽媽
|
今年張畢業相質數影得很差
iamlazy
|
李露眉 發表於 18-5-19 10:44
我覺得身心疲累

值得去嗎?
iamlazy
|
Anson媽媽 發表於 18-5-19 10:45
今年張畢業相質數影得很差

點差法,我仲考慮去唔去
imlu28
|
無知的認真問,點解畢業禮要去迪士尼?
Cheishui
|
回覆 imlu28 的帖子

我都唔明,好多好多幼稚園都會,你話私幼就話搞花神姐。津貼既都搞,如果家長經濟環境差,咁仲有無得影畢業相?(無知一問)
bonbonyy
|
迪士尼官方活動,全體小朋友同畢業裝嘅米奇大合照畢業相(室外,半車站樓梯位置) ,影完每個小朋友離開影相範圍後就可逐個同某畢業裝嘅卡通人物high five同合照一張(每人5秒內), 全程家長只是遠觀及可幫小朋友影相,而迪士尼有大會攝影師影完賣嘅,每間學校亦可安排一位攝影師影相(可以係家長義工或老師)!
不過如果遇著落雨就慘,會轉室內影,家長全程冇得睇添!
比左嘅錢,就是包一頂米奇畢業帽,一張畢業相同埋一張迪士尼畢業證書!
imlu28
|
Cheishui 發表於 18-5-19 11:02

我都唔明,好多好多幼稚園都會,你話私幼就話搞花神姐。津貼既都搞,如果家長經濟環境 ...

就係,我知道普通幼稚園都有去迪士尼
pretty_cat
|
imlu28 發表於 18-5-19 10:54
無知的認真問,點解畢業禮要去迪士尼?

比小朋友同家長親子。
我地學校可以選擇家長唔陪去。
但小朋友就全程跟住老師無得周圍去。
Cheishui
|
imlu28 發表於 18-5-19 11:04
就係,我知道普通幼稚園都有去迪士尼

係囉,同一條問題我問我朋友,佢話,佢地拎好多津貼,平時又免學費,唔會無錢去架
李露眉
|
Cheishui 發表於 18-5-19 11:02

我都唔明,好多好多幼稚園都會,你話私幼就話搞花神姐。津貼既都搞,如果家長經濟環境 ...

我都覺,津校無需要,我間學校去公園咋,大人細路都開心
李露眉
|
Cheishui 發表於 18-5-19 11:11
係囉,同一條問題我問我朋友,佢話,佢地拎好多津貼,平時又免學費,唔會無錢去架
...

好多一般家庭架咋
Cheishui
|
李露眉 發表於 18-5-19 11:13
好多一般家庭架咋

我地畢業帽相就係學校請攝影師係學校影,畢業禮係禁多間分校一齊去大會堂有個大型畢業禮,有學生表演同演講咁,但有環節係家長上台同學生影相,d家長又花,又畢業公仔,大佬幼稚園炸喎,搞到大學畢業咁....我自己果日就咩都無送既...

Babetoto
|
我又覺得問題不大,都係一個回憶黎,學校一分錢都冇收多,迪迪尼收幾多,就收我地幾多,就算呢個唔去,到七月中仍然都有正常既畢業典禮。
ps,我仔下個月去,學券幼稚園,佢好期待
Cheishui
|
bonbonyy 發表於 18-5-19 11:04
迪士尼官方活動,全體小朋友同畢業裝嘅米奇大合照畢業相(室外,半車站樓梯位置) ,影完每個小朋友離開影相 ...

我聽講校長同小朋友仲有花車坐,校長keep住揮手