美容扮靚

跳至

首頁
12345...8

尾頁

男爵府

畀面勳章

issactmaria 發表於 18-5-20 06:55
我上兩星期第一次做Pico combo前後,日日敷mask 加強補濕,都只係少少紅。我都join咗3萬那個plan, 反正都要 ...

我打第一次都係少紅,第二次用大d度數先金,不過前後3日都褪晒,consultant都係話combo最快3星期後先可以再打!
願我會查火箭 帶你到天空去 在太空中兩人住 活到一千歲 都一般心醉 有你在身邊多樂趣

男爵府

tiramisu_hk 發表於 18-5-20 14:31
我打第一次都係少紅,第二次用大d度數先金,不過前後3日都褪晒,consultant都係話combo最快3星期後先可以 ...

你第二次打用幾多度?預咗3天過度,第4日返工希望無噤樣衰!

男爵府

畀面勳章

issactmaria 發表於 18-5-20 14:35
你第二次打用幾多度?預咗3天過度,第4日返工希望無噤樣衰!

我忘記問呀,第一次打過0.5同0.7,今次我估起碼0.8,我都係做前日日補濕mask加蝸牛精華,所以你應該3日可以褪晒紅
願我會查火箭 帶你到天空去 在太空中兩人住 活到一千歲 都一般心醉 有你在身邊多樂趣

男爵府

tiramisu_hk 發表於 18-5-20 14:31
我打第一次都係少紅,第二次用大d度數先金,不過前後3日都褪晒,consultant都係話combo最快3星期後先可以 ...

早幾日做咗laser, 我嘅反應就幾大,敏感一達達, 又痕。已經第四日都係未得退. 打電話問Consultant 叫我停用反黑cream. 佢話係敏感。試吓停用。

等一次就攪成咁,我怕咗, 唔知好唔做第二次,你哋有冇經驗啊?定係索性轉做Pico, pico 會唔會好啲....

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章

muimuiclor 發表於 18-5-20 21:55
早幾日做咗laser, 我嘅反應就幾大,敏感一達達, 又痕。已經第四日都係未得退. 打電話問Consultant 叫我停 ...
你只係打1064?定打埋嫩膚那個?

珍珠宮

回覆樓主:

相隔兩星期做一次會否太少恢復時間呀?

大宅

asweetmom 發表於 18-5-21 00:50
相隔兩星期做一次會否太少恢復時間呀?

我都唔知呀,不過佢話如果連combo 做就要隔一個月先做得

大宅

cinda72. 發表於 18-5-20 12:21
咁多人join左
下次黎個bk a聚,一齊做facial

仙姐,我都係爬晒你d 文先有膽去試咋

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章

summerize 發表於 18-5-21 07:07
我都唔知呀,不過佢話如果連combo 做就要隔一個月先做得
單次係幾錢一次?

大宅

me920 發表於 18-5-21 08:58
單次係幾錢一次?

唔記得$2800 定$2500

子爵府

BK Milk勳章 畀面勳章

回覆樓主

借貼問下,如果做完pico要格幾耐先可以做無針水光槍呀?

珍珠宮

回覆樓主

做過pico combo, 蜂巢好似打0.8(治療師話第一次打一般係0.5),我做完兩邊面起左好多痧,初初好樣衰下,頭兩日查concealer都遮吾晒,到大約第十日就全部散曬,皮膚明顯白淨及改善左

大宅

seasonbaby 發表於 18-5-19 20:45
我都join左同你一樣plan,你有冇打excel V,真係打一次去曬我鼻兩邊D紅絲90%。起掂,但D斑一次未有變化
...

我都有興趣做excel v 呀!
你係醫生做定治療師做呀?
有冇downtime 囉?

子爵府

siulut 發表於 18-5-21 21:13
我都有興趣做excel v 呀!
你係醫生做定治療師做呀?
有冇downtime 囉?

我係做完excel V再跟住做pico,不過做完pico 就有2粒好似蚊爛的物體,我諗應該乾而敏感,做完excel V就無事,無紅。我治療師做,都細心,會比你睇做前做後的結果。Consultant 話做2次左右,不過,一做到上唇,D感覺真係好難頂

大宅

seasonbaby 發表於 18-5-21 22:19
我係做完excel V再跟住做pico,不過做完pico 就有2粒好似蚊爛的物體,我諗應該乾而敏感,做完excel V就無 ...

咁使唔使見醫生先嫁?

子爵府

siulut 發表於 18-5-21 22:41
咁使唔使見醫生先嫁?

無呀,見Consultant咋但我有一次free見e生,約左睇下點攪我側臉有一撻仔2毫子的斑。

男爵府

回覆樓主:

終於做了第二次Pico Combo, 今次加到0.7,之後做埋送嘅補水facial. 今早返工前敷了補水mask及有用蝸牛精華,但今次明顯比第一次多了少少蚊爛,黄昏回家即敷個silk mask,希望今次也好似上次噤好快退红。治療師說下次可再加大一点,做到起痧,已經好期待3星期後做下一次了。雖暫未知效果,但希望有所改善。
因為已45+,所以近日亦開始吃collagen, 希望可以內外補充,雖然治療師說幫助有限,但也盡盡力吧!

大宅

seasonbaby 發表於 18-5-19 20:45
我都join左同你一樣plan,你有冇打excel V,真係打一次去曬我鼻兩邊D紅絲90%。起掂,但D斑一次未有變化
...

我今日試埋excel v 啦,比pico 痛少少,不過係接受到嘅痛。去紅絲果然係勁,需側我唔多,在鼻鼻有少少,另外有兩粒紅色好似痣咁,治療師都話係由紅絲引起,可打埋excel v, 做咗大約15mins,照鏡,鼻側兩邊紅絲冇咗9成,兩粧紅痣就變咗紅色,要等佢結焦

男爵府

summerize 發表於 18-6-1 23:40
我今日試埋excel v 啦,比pico 痛少少,不過係接受到嘅痛。去紅絲果然係勁,需側我唔多,在鼻鼻有少少,另 ...

請問excel v單次幾錢? 同a plus個v beam有咩分別架? 謝謝

大宅

rrage0203045 發表於 18-6-2 01:09
請問excel v單次幾錢? 同a plus個v beam有咩分別架? 謝謝

2k, 我唔知有乜分別,未試過

首頁
12345...8

尾頁

跳至