家庭理財

跳至

首頁

尾頁

大宅

BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

朋友介紹我玩下呢隻, 我見佢大多係做電影, 提供藝人管理服敄, 同經營影視城, 呢幾年電影業真係好多好多, 所以諗緊信唔信朋友, 睇下玩唔玩得過.

大宅

WingsBobo 發表於 18-5-19 15:01
朋友介紹我玩下呢隻, 我見佢大多係做電影, 提供藝人管理服敄, 同經營影視城, 呢幾年電影業真係好多好多, 所 ...
之前我朋友都有叫我買呢隻國藝娛樂, 不過個陣想入手時個價已經升左好多, 所以無入到手.早排見佢跌返, 岩岩係0.32個陣入左少少, 暫時呢排都見佢開始升返, 我覺得係入手既好機會.
我朋友佢之前低買高放已經執左唔少, 佢都有叫我趁低位要入手, 睇好佢前景同業績.
~開開心心過每一天~

大宅

我見12月至1月期間, 高過0.5, 今日見佢0.35, 比早前都升左, 諗緊好唔好入D, 短炒下都好.

禁止訪問

大宅

我通常set個止蝕位比自己, 同自己set幾多就放, 如果我係中長線, 我就唔會日日睇住, 得閒先望下, 日日睇咁樣壓力好大架 不過我見佢今日又比我先前升左, 如果你0.31已入, 你都賺左少少.

禁止訪問

禁止訪問

男爵府

陪月勳章

Linda_lady 發表於 18-5-28 15:20
題外問問, 唔知有無JM去過西樵山國藝影視城玩過? 多唔多野睇多唔多野玩架? ...
我真心想去,都有打算暑假帶小朋友去玩下,你上網搵下,就知好正,好多香港以前實景,好多電視劇都係果度拍,連九龍城寨,總之舊香港,好想比小朋友見下,見永安2天團都係379起,包埋入場券。

大宅

WingsBobo 發表於 18-5-19 15:01
朋友介紹我玩下呢隻, 我見佢大多係做電影, 提供藝人管理服敄, 同經營影視城, 呢幾年電影業真係好多好多, 所 ...

我係資本雜誌睇過有幾篇講國藝娛樂, 好似呢兩篇講係近期V型反彈同前景.

有興趣既JM可以參考一下, 再睇岩價先入貨.

【港股專家】李慧芬:國藝娛樂(8228)股價V型反彈
黃敬凱:致力邁向影視龍頭 國藝娛樂(08228)大展拳腳
我都係0.32入左手, 希望佢黎緊會持續升返上去.
~開開心心過每一天~

大宅

WingsBobo 發表於 18-5-24 12:05
我見12月至1月期間, 高過0.5, 今日見佢0.35, 比早前都升左, 諗緊好唔好入D, 短炒下都好. ...
短炒目標價應該係去到0.40, 你而家先入可能會遲左, 或者擺長D時間目標價定去0.45吧!
~開開心心過每一天~

大宅

Linda_lady 發表於 18-5-27 05:21
我都有買左幾手8228國藝, 有係之前高位0.395入左手, 之後見大市開始跌係0.38走左,
近期我見佢應該已經跌到 ...
Linda, 你目標價係幾多? 有無其他心水股分享下?
~開開心心過每一天~

大宅

ladypanpan 發表於 18-5-29 10:18
我真心想去,都有打算暑假帶小朋友去玩下,你上網搵下,就知好正,好多香港以前實景,好多電視劇都係果度拍 ...
西樵山國藝影視城附近有咩景點? 如果淨係去影視城好似淨係睇無咩玩咁.
~開開心心過每一天~

禁止訪問

大宅

我0.35時入左D, 而家0.43 好開心, 我諗住睇下有無望去到0.5. 我多數係留意做咩行業, 管理層變動,對我考慮因數唔太大.

http://features.hkej.com/templat ... _company/com_38.jsp

大宅

Yuk_Lam 發表於 18-5-29 15:35
西樵山國藝影視城附近有咩景點? 如果淨係去影視城好似淨係睇無咩玩咁.
如果2日 $3XX 一個人的話, 跟團上都抵, 帶主小朋友都係認識下舊香港, 我覺得都值, 我上網睇左好多相, 搞到我都想去下, 唔知暑假會唔會好多人都加價. 我估只係影視城都夠玩一日, 上網睇附近係農莊, 仲有個金典廣場.

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

大宅

KiKi0806 發表於 18-6-26 16:16
請問入場費幾多錢? 一手有幾多股?

一手20000股,今日跌到落0.340,我之前0.405入,而家有d心動想係0.34入多手,如果上返0.405都有個茶餐食下。

首頁

尾頁

跳至