值得一讚的滅白蟻公司

sum_mit
|
事緣上年發現家裡有白蟻,找了一間白蟻公司,他們的package保養一年,全屋滅一次,隔一個月再滅。怎料,今個月又發現有白蟻,打電話給他們,他們竟願意到家裡第三次重點滅白蟻,還檢查多次。值得讚香港(emoji)(emoji)公司好好的服務,很久未遇過了。
tsung
|

todaysocold
|
有冇資料可以比我呀?
boyboy1010
|
sum_mit 發表於 18-5-19 19:18
事緣上年發現家裡有白蟻,找了一間白蟻公司,他們的package保養一年,全屋滅一次,隔一個月再滅。怎料,今 ...

可以比資料給我嗎?收費幾多?
Poyau
|
sum_mit 發表於 18-5-19 19:18
事緣上年發現家裡有白蟻,找了一間白蟻公司,他們的package保養一年,全屋滅一次,隔一個月再滅。怎料,今 ...

抵讚
vet
|
請問點收費?
lojo11
|
我都想要資料,謝
千千萬萬
|
吖,我有親戚做呢瓣,最主要揾到個竇,如果冇揾到個竇,殺完會又有lo...如果呢間做完又有,即係唔夠專業哦。
mcmaychan
|

sum_mit
|
千千萬萬 發表於 18-5-19 22:25
吖,我有親戚做呢瓣,最主要揾到個竇,如果冇揾到個竇,殺完會又有lo...如果呢間做完又有,即係唔夠專業哦 ...

其實,滅完第一和第二次也分別在不同位置找到不同的蟻巢
千千萬萬
|
sum_mit 發表於 18-5-20 22:50
其實,滅完第一和第二次也分別在不同位置找到不同的蟻巢

所以白蟻檢查非常重要,不過我親戚唔係香港做呢瓣,佢做左好耐,口碑好好就係佢做檢查好徹底,每一次check得好緊要,因為白蟻返發佢係要免費再殺,所以佢係好專注檢查,因為我幾年前幫佢做呢類報告比客,所以知邊D為之做得好。
jutau
|
都話一年保養啦,點可以收你錢

唔知你係灌藥定裝盒啦,正路要半年先可以剿滅個竇,搵到個竇灌藥的話,殺埋蟻后係可以滅種

裝盒的話佢哋應該頭幾個月嚟密啲,睇情況補藥餌,俾相片報告你睇進度,之後每個月或報價上所訂日期再嚟跟進,直至一年保養完為止
sum_mit
|
千千萬萬 發表於 18-5-20 15:04
所以白蟻檢查非常重要,不過我親戚唔係香港做呢瓣,佢做左好耐,口碑好好就係佢做檢查好徹底,每一次check ...

真的謝謝(emoji)(emoji)!
sum_mit
|
jutau 發表於 18-5-20 15:14
都話一年保養啦,點可以收你錢

唔知你係灌藥定裝盒啦,正路要半年先可以剿滅個竇,搵到個竇灌藥的話,殺埋 ...

其實佢哋點揾個蟻巢? 即係第一次佢話揾到巳滅了。
千千萬萬
|
sum_mit 發表於 18-5-21 18:33
其實佢哋點揾個蟻巢? 即係第一次佢話揾到巳滅了。

佢地有熱感探測儀(好似叫呢個名)同埋好多儀器,以前仲有工作狗,佢識聞邊度有白蟻,加經驗,佢地知白蟻通常藏身之處,每一個地方都check得好仔細,之後會出報告比客,等個客自己決定做唔做同揾邊個做。白蟻藥都好多種,貴嗰D天然D對人畜無害,對白蟻殺傷力又大。
千千萬萬
|
等我聽日問下先,其實我又冇跟D工人去現場做過嘢,係跟過D文件嘢,聽佢地講下,不過我英文咁c,都幾難完全明白。
aarleu
|
aarleu
|

請PM我

Tazbugs
|
Pm 我喇唔該
cwing1987
|
千千萬萬 發表於 18-5-21 07:04
所以白蟻檢查非常重要,不過我親戚唔係香港做呢瓣,佢做左好耐,口碑好好就係佢做檢查好徹底,每一次check ...

邊間?