花園街生果檔成日呃稱

catsuet
|
今日係花園街生果檔買左個夏威夷木瓜
48蚊磅個木瓜收我78蚊
比錢時我都有小小猶豫
有咁重咩
返到屋企磅下真是呃左稱
呃左我十幾蚊
wcpcelia    發表於 18-8-6 16:03
seaheart88
|
catsuet 發表於 18-5-19 20:46
比錢時我都有小小猶豫

咁貴。。。我買開38元一磅。。。好大隻先着$60

花園街好呃人

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
KARYKARYKARY
|
成日呃人,你仲幫襯
docomo
|
點只呃秤,好多時趁你唔為意,換左d爛生果比你。
Charlie媽咪
|
花園街賣生果,一係呃秤,一係呃錢(爛嘅全部比曬你),大肚時最後一次幫襯,今年我囡都就嚟13 yrs了
tsung
|

ivycowcow
|
出晒名,被騙過幾次
mywl
|
近奇趣附近有個呀婆只賣一兩樣生果,又靚又新鮮,唔呃人
維仔媽媽
|
唔會幫襯
smiletigger
|
花園街果d檔,只會買一份份果d, 而且要望實唔好畀佢換
kitkit218
|
聽得多,所以冇係呢度買生果
wcpcelia    發表於 18-8-6 16:03
KK20010609
|
比錢時我都有小小猶豫

花園街啲水果出名好呃人
laiyee6121
|
比錢時我都有小小猶豫

花園街有幾檔呃得好犀利㗎丶弼街口嗰幾檔千其唔好買,我檔檔都買過,弼街口d車厘子時時砌得好靚嗰幾檔,買2磅得磅半咋
cecelc
|
我今日經過爭d買左
Poyau
|
Charlie媽咪 發表於 18-5-19 21:19
花園街賣生果,一係呃秤,一係呃錢(爛嘅全部比曬你),大肚時最後一次幫襯,今年我囡都就嚟13 yrs了:hahah ...

Poyau
|
比錢時我都有小小猶豫

無下次
samsmama
|
laiyee6121 發表於 18-5-19 22:39
花園街有幾檔呃得好犀利㗎丶弼街口嗰幾檔千其唔好買,我檔檔都買過,弼街口d車厘子時時砌得好靚嗰幾檔,買 ...

呢檔一老一嫩,看看吾買就口臭駡人,態度奇差。椰王牌子寫10元,根本賣25元....….
Jane1983
|
兩三年前,幫襯過兩個女人的生果檔,果個亞婆好老的。佢幫我裝生果,我覺得佢另轉身换咗,返去半袋車厘子爛既。一定無下次
laiyee6121
|
samsmama 發表於 18-8-4 10:47
呢檔一老一嫩,看看吾買就口臭駡人,態度奇差。椰王牌子寫10元,根本賣25元....….
...

車厘子砌得好靚嗰幾檔同賣椰王,係呃過路客
alicialee1210
|
試過買荔枝,買完返去粒粒都爛,以後唔會幫襯