單親天地

跳至

首頁

尾頁

別墅

究竟我做錯d乜 四年喇 雖然無簽字離婚 我同單親無乜分別 自從有bb到bb就快三歲了 我一個人面對所有也
我關心你 經常留湯係雪櫃 用你喜歡味道的柔順劑洗衫 教仔仔氹你開心 幾日幾夜唔訓照顧病左的仔仔都唔敢麻煩你幫我看一下仔仔或者做一d家務 睇你家人的面色做人亦笑笑口 從來唔問你出面做緊d咩
當日我不也是一個有很多追求者 有份好工的女仔嗎
當日你不也是承諾會好好照顧我的男人嗎
我只是想要一個擁抱 一句關心甘簡單
而你 只會話這些東西不能當飯食
而你 只會話這是我做母親和老婆的責任
我只是想一家人手牽手幸福快樂地生活 真的
但是你已經成四年沒有拖過我的手
我想我真的應該徹底放下吧
但是看到睡在旁邊的仔仔 我個心很痛很痛
我該如何走下去

公爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

回覆樓主:

樓主,好難過你有此經歷,凡事盡力盡心就好了,好明顯夫妻之間已不存在有愛,男方不再想經營這段婚姻,你也没再有能耐再走下去,該係時候步署一下,離開係遲早嘅事,祝好
悲歡離合總無情
一任階前點滴到天明

複式洋房

up2yan 發表於 18-5-20 03:38
究竟我做錯d乜 四年喇 雖然無簽字離婚 我同單親無乜分別 自從有bb到bb就快三歲了 我一個人面對所有也
我關 ...

試下等低個仔俾人湊,同佢出去食餐飯好好溝通下

別墅

回覆 catfitfit 的帖子

係 距只在乎出面的花花世界

別墅

回覆 cherry寶寶 的帖子

傾過 距話如果接受唔到 可以分開

別墅

我關 ...
你又開始猶豫?真係要問下自己想要乜嘢, 如果想要一個幸福嘅家庭, 呢段婚姻應該再畀唔到你, 只係拖時間, 你會更加痛苦, 會不停問自己點解, 又會覺得自己好委屈。如果只係因為子女仲細, 想維持一個表面上嘅完整家庭, 噉就唔好抱任何期望, 亦唔好覺得自己委屈, 唔需要再做任何嘢討好對方, 討好自己同子女先。

複式洋房

up2yan 發表於 18-5-20 17:45

佢咁講,因為佢覺得你冇搬走嘅本錢。

禁止訪問

珍珠宮

我關 ...
咁你而家為自己了,PLAN下之後自己同小孩點做...
有工作就OK了...小孩可以揾社署的托兒所

珍珠宮

加油啦...

珍珠宮

加油啦...

複式洋房

做人最緊要活得開心

公爵府

回覆樓主

樓主,我嘅處境都同你差唔多,不過我有兩個細路。有時我都好憎自己,好似害左D細路咁唔改變,自己又好唔開心加油丫
人生沒有劇本,沒有固定的線路,但我相信每一條路上都能看到雲起雲落,只要我們耐心而堅持!------鳳凰衛視著名主持人-陳魯豫

侯爵府

powerlady 發表於 18-5-26 00:27
樓主,我嘅處境都同你差唔多,不過我有兩個細路。有時我都好憎自己,好似害左D細路咁唔改變,自己 ...

姊妹,吾好甘唸啦
有邊個會明知系賤男都照嫁,甘死蠢,岩冇
做人既野,盡左力,到自己熄燈嗰刻問心無愧就够
家庭責任不单在你身上,吾好在怪自己

侯爵府

我關 ...

婚姻到某一個階段就只會凈下責任
好明顯你老公講到明,你吾滿意,就走
我系你,會孝慮下他有冇可取之處
例如,有冇比家用,或者有緊急事可以多對眼多對手湊下仔
更甚,有冇地方比我住
如果以上咩都冇,我會走快D

複式洋房

up2yan 發表於 18-5-20 17:45

佢講得依句姐系佢都無咩所謂啦

公爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

babytszkin 發表於 18-5-26 20:52
婚姻到某一個階段就只會凈下責任
好明顯你老公講到明,你吾滿意,就走
我系你,會孝慮下他有冇可取之處

愈嚟愈仲意子健媽,三扒兩撥經已說出重點,贊
悲歡離合總無情
一任階前點滴到天明

別墅

回覆 sammy76 的帖子

係 因為最近我小朋友 成日都穩爸爸 而且會問 點解爸爸唔陪我 我好唔開心 我經常就忍唔住係距面前流下眼淚

別墅

回覆 Macusmama 的帖子

我已經請左姐姐 照顧小朋友 準備小朋友9月翻學就去穩工 我到宜家都唔明 點解我付出放棄甘多 但我同仔仔唔可以擁有一個簡單快樂的家庭 距爸爸 真的將我們兩個放在最後

別墅

回覆 babytszkin 的帖子

距有比家用 之前都有傾過 如果我想帶個仔走 距都會比錢養個仔 只係我真係唔想 唔想仔仔無左爸爸 我細細個就無爸爸錫 我好努力去為哩個家 我好想有一個完整的家 好想一家人可以散散步 傾吓計 我以為我做好本分 就可以等到哩一日 但原來 距只會越黎越疏遠我地

首頁

尾頁

跳至